20 Haziran 2011 09:53

Toplu mezarlar için ailelere çağrı

İHD Van Şubesi, Şırnak’ın Beytüşşebap ile Van’ın Çatak ilçesi sınırındaki Andiçen köyünde ortaya çıkan toplu mezarın açılması ve DNA testlerinin yapılması için isimleri açıklanan 41 kişinin ailesinin kendilerine başvurmasını istedi.İHD Van Şube Sekreteri Sami Görendağ, Muş Malazgirt n

Toplu mezarlar için ailelere çağrı
Paylaş

İHD Van Şubesi, Şırnak’ın Beytüşşebap ile Van’ın Çatak ilçesi sınırındaki Andiçen köyünde ortaya çıkan toplu mezarın açılması ve DNA testlerinin yapılması için isimleri açıklanan 41 kişinin ailesinin kendilerine başvurmasını istedi.

İHD Van Şube Sekreteri Sami Görendağ, Muş Malazgirt nüfusuna kayıtlı Kamuran İnalkaç’ın ailesinin kendilerine başvurmasının ardından, 3-4 aylık çalışma sonunda 1998 yılının Ekim ayında Van’ın Çatak ilçesinde çıkan bir çatışmada, Alman Yazar Andea Wolf’la birlikte öldürülen 41 kişinin toplu mezarının bulunduğu alana gittiklerini hatırlatarak, PKK tarafından isimleri açıklanan kişilerin ailelerinin kendilerine başvurmasını isttedi. Görendağ ayrıca, Van’da Bahçesaray, Çaldıran, Gürpınar, Çatak Görentaş köyü, Gevaş Atalan köyü ve Özalp’ta bulunan toplu mezarlar için başvurular yapıldığını dile getirdi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP tutuklama anlayışını değiştirmeli’

SONRAKİ HABER

‘Kürtler özgürlüğe oy verdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...