24 Nisan 2014 17:56

TGS Taksim için 'polis şiddetini belgeleme' çağrısı yaptı

Türkiye Gazeteciler Sendikası, bütün gazetecileri ülke çapında yapılacak olan 1 Mayıs kutlamalarını izlemeye ve bu kutlamalarda meydana gelebilecek polis şiddetinin belgelemeye çağırdı.

TGS Taksim için \'polis şiddetini belgeleme\' çağrısı yaptı
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası, bütün gazetecileri ülke çapında yapılacak olan 1 Mayıs kutlamalarını izlemeye ve bu kutlamalarda meydana gelebilecek polis şiddetinin belgelemeye çağırdı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile 1 Mayıs'a katılım çağrısı yaparken, kutlamaları takip etmek için de bütün gazetecileri 1 Mayıs'ta alanlara davet etti. TGS Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, sendika üyeleri gazeteciler, ülke çapında yapılacak eylem ve kutlamaları izlemeye, polis şiddetini belgelemeye ve haberlerinde emekçilerin taleplerini öne çıkarmaya çağırıldı.

TGS'nin İstanbul'da 1 Mayıs'ta, Taksim'e girmek için oluşturulan kortejlerde yer almayacağı belirtilen açıklamada, sendikanın kortej oluşturmamasının nedeninin ise bütün üyelerinin eylemleri haberleştirmek için alanlarda olması olduğu belirtildi. Açıklamada, 1 Mayıs günü başta Taksim Meydanı olmak üzere İstanbul'da ulaşılabilen tüm alan, sokak ve işyerlerindeki eylem, etkinlik ve kutlamaların izleneceği, polisin şiddet kullanması durumunda bunun belgeleneceği ve yapılacak haberlerde çalışanların taleplerinin öne çıkarılacağı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca İstanbul'daki medya çalışanlarının 27 Nisan Pazar günü saat 18.00'de Taksim Tünel Meydanı'nda bir erken kutlama yapacağı ve burada 1 Mayıs'ta çalışacak haberciler için hazırlanan önlüklerin dağıtılacağı ifade edildi.
 

ÖNCEKİ HABER

Obama yine \'büyük felaket\' dedi

SONRAKİ HABER

Demokratik Katılımcı Hekimler yönetime aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...