24 Nisan 2014 12:08

TOMA'lar 1 Mayıs provası yaptı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs'ta TOMA kullanacak polisleri Kazlıçeşme Meydanı’nda eğitime aldı! Taksim Meydanı'na ise kamyonlarla polis bariyerleri getirildi. Dün öğle saatlerinden itibaren getirilmeye başlanan bariyerler, meydana çıkan Divan kavşağı, Mete Caddesi ve Taşkışla Caddesi'ne bırakıldı.

TOMA\'lar 1 Mayıs provası yaptı!
Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs öncesi Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) kullanacak polisleri Kazlıçeşme Meydanı’nda eğitime aldı. Sendikalar, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı’nda kutlama kararı alırken, İstanbul Valiliği ise Taksim Meydanı’nda kutlamalara izin verilmeyeceğini belirtmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da "Taksim’den ümidinizi kesin" diye açıklama yapmıştı. Yapılan bu açıklamaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, TOMA’ları yeni kullanacak polisleri 1 Mayıs öncesi eğitime aldı. Polisler, belirlenen özel alanlarda telsizden verilen talimatlar doğrultusunda araçları nasıl kullanacaklarının tatbikatını yaptı. Polisler, alana yerleştirilen dubaları su, boyalı su ve köpüklü suyla devirmeye çalıştı.


POLİS BARİYERLERİ TAKSİM'E TAŞINDI

Öte yandan, Taksim Meydanı'na kamyonlarla polis bariyerleri getirildi. Dün öğle saatlerinden itibaren getirilmeye başlanan bariyerler, meydana çıkan Divan kavşağı, Mete Caddesi ve Taşkışla Caddesi'ne bırakıldı.

Bariyerlerin "1 Mayıs önlemleri" kapsamında getirildiği öğrenilirken bu akşam gerçekleşecek 1915 anması için de kullanılabileceği kaydedildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Türkiye Devleti\'ni Ermeni halkından özür dilemeye çağırıyoruz\'

SONRAKİ HABER

Trans cinayetleri Dersim’de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa