24 Nisan 2014 06:00

1 Mayıs direnişlerle karşılanıyor

Geçtiğimiz yıl Billur Tuz işçilerinin direnişi etrafında birleşen Çiğli Organize Sanayi işçileri, bu sene 1 Mayıs’ı direnişteki Luna Elektrik işçileriyle örgütleyecek. Organize sanayi bölgesinde yürüyüşler ve işyeri kutlamaları yapılırken, 1 Mayıs’ın önemli gündemlerinden birisi Luna Elektrik işçileriyle dayanışma olacak.

1 Mayıs direnişlerle karşılanıyor
Paylaş

Gürsoy TURAN
İzmir


Geçtiğimiz yıl Billur Tuz işçilerinin direnişi etrafında birleşen Çiğli Organize Sanayi işçileri, bu sene 1 Mayıs’ı direnişteki Luna Elektrik işçileriyle örgütleyecek. Organize sanayi bölgesinde yürüyüşler ve işyeri kutlamaları yapılırken, 1 Mayıs’ın önemli gündemlerinden birisi Luna Elektrik işçileriyle dayanışma olacak.

Belediye işçilerinin çağrısıyla 24 Nisan’da Çiğli Kasaplar Meydanı’nda taşeronlaştırmaya karşı bir eylem gerçekleştirilecek. Ardından hafta sonu Çiğli İşçi Kurultayları örgütleme komitesi, 27 Nisan’da Luna işçileriyle dayanışma amacı da taşıyan 1 Mayıs şenliği yapacak. İşyerlerinde bildiri okuma, yemek paydoslarında fabrikalarda çekilecek halaylar ve 1 Mayıs günü Luna direnişi önünde yapılacak kutlamayla Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamaya katılmayı planladıklarını söyleyen işyeri temsilcileri, hafta sonu yapacakları 1 Mayıs şenliği için “Kurultaylardan sonra Çiğli’de gerçekleştireceğimiz en büyük işçi buluşması olacak” diyorlar.

Basın-İş Amcor İşyeri Baştemsilcisi Yusuf Yörükoğlu ilk TİS sürecinin devam ettiğini belirterek, “TİS’e ilişkin taleplerimizi haykırmak için 1 Mayıs alanında olacağız. İşyerimizde 1 Mayıs’ın tarihçesini anlatan bildiri hazırladık, dağıtıyoruz. Yemekhanede 1 Mayıs belgeseli izlemek, 1 gün önce işyerimizde kutlamak ve organizede Luna direnişi önünde yapılacak kutlamaya katılmak için çağrılarımızı yapıyoruz” dedi.

Birleşik Metal-İş ZF Lenförder Baştemsilcisi Ümit Bingöl, kurultay komitesi toplantısında Luna direnişiyle dayanışmayı ve sendikal hak taleplerini öne çıkartacakları bir 1 Mayıs çalışması kararlaştırdıklarını belirtti. Bingöl de, 1 hafta öncesinden işyerinde bildiriler dağıtacaklarını, fabrika bahçesinde 1 Mayıs halayı çekeceklerini, Luna direnişi önünde bütün organize işçileriyle kutlama yaptıktan sonra Gündoğdu’ya gideceklerini belirtti.

Teksif Sendikası Teknik Tekstil İşyeri Baştemsilcisi İsmet Türk de, kurultay komitesinde alınan kararla işyerinde 1 Mayıs çalışmalarının yoğunlaştığını söyledi.


ÖRGÜTSÜZ İŞÇİLERE DE ULAŞACAĞIZ

Sedat Sadak (Schneider İşçisi-Çiğli Kurultay Örgütleme Komitesi Üyesi): İşyerimizde geçen yıl olduğu gibi bir hafta önceden 1 Mayıs haftası ilan edip fabrika bahçesindeki kamelyalarda 1 Mayıs resim sergisi açmak, tarihçesini anlatmak, 1 gün önce halaylarla işyerinde kutlamayı başlatmak gibi kararlar aldık. Ayrıca kurultay komitesi olarak örgütsüz fabrikalara bildiriler dağıtmak, sanayideki çay ocaklarında öğle aralarında işçilere 1 Mayıs’a ilişkin belgeseller izletmek şeklinde çalışmalar planladık.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Ertuğrul Yılmaz (Genel-İş Sendikası Çiğli Belediyesi Temsilcisi): 1 Mayıs’a sayılı günler kala Kafesan işçileri olarak taşeronlaştırma dayatması ile karşılaştık. Dolayısıyla 1 Mayıs’a taşeronlaştırmaya karşı taleplerimizle katılacağız. İşimizin devamlılığını ilgilendiren Çiğli Belediyesi hizmet alım ihalesi ile ilgili olarak yeni başkanın Kafesan’ın borçlarını gerekçe göstererek taşeronu işaret etmesi ile eyleme geçtik. Yürüyüşler, imza kampanyası ve taşeron karşıtı kampanya için açtığımız imza standı ile tavrımızı açıkça ortaya koyduk. İşimiz ve ekmeğimiz konusunda geri adım atmayacağız.

ÖNCEKİ HABER

Ermeni diasporası: Erdoğan, inkarı yeniden ambalajladı

SONRAKİ HABER

Başbakan’a yanıt 1 Mayıs’ta verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa