23 Nisan 2014 21:21

'Yeni Çernobiller olmasın, nükleer santral anlaşmaları iptal edilsin'

Nükleer Karşıtı Platform üyesi bir gurup, Rusya Konsolosluğu önünde düzenledikleri basın açıklaması ile hükümete, "Yeni Çernobiller olmasın" diye seslendi.

\'Yeni Çernobiller olmasın, nükleer santral anlaşmaları iptal edilsin\'
Paylaş

İstanbul'da Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Çernobil faciasının üzerinden 28 yıl geçtiğini hatırlatarak, Türkiye'de ve dünyada nükleer santral yapılmasını, Rusya Konsolosluğu önünde düzenledikleri basın açıklaması ile protesto etti. Galatasaray Lisesi önünde toplanan Platform üyeleri, "Nükleer santral antlaşmaları iptal edilsin" yazılı pankartı açarak, buradan İstiklal Caddesi'nin sonunda bulunan Rusya Konsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti. "Nükleer santral istemiyoruz", "Nükleere inat yaşasın hayat" sloganlarını atan guruba, yürüyüş boyunca çevredeki yurttaşlar da alkışlarla destek verdi. Konsolosluk önüne gelen gurup adına Platform üyesi Erkut Güney konuştu.

'İNSAN HAYATI HİÇE SAYILIYOR'

Çernobil faciasından etkilenen ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu hatırlatan Güney, "Bugün Mersin ve Sinop'ta nükleer santral kurmak isteyenler, Çernobil kazası ve sonrasında takındıkları, insan hayatını ve doğayı hiçe sayan tutumu sürdürüyor. Çernobil'den sonra televizyonlarda çay içen zihniyetle, nükleer santralı uçak kazasıyla kıyaslayan zihniyet arasında hiçbir fark yok" dedi.

Güney'in ardından basın açıklamasını 23 Nisan olduğu için 11 yaşındaki Ulaş Keskin okudu.

Keskin, "Türkiye'ye nükleer santral satarak para kazanmak isteyen Rusya ve Japonya hükümetlerinin umrunda değiliz. 50 yıllık tarihi boyunca 3 büyük nükleer kazaya neden olan nükleer enerjide ısrar eden Türkiye'deki mevcut hükümet de bizleri, Türkiye'nin geleceğini düşünmüyor. Bizleri umursamıyorlar, Mersin ve Sinop'taki doğal hayatı umursamıyorlar. Halbuki bizim tek bir isteğimiz var, '23 Nisan'larda, onların koltuklarına oturmak istemiyoruz. Uzun yıllar hayatta kalıp görebildiğimiz kadar çok 23 Nisan görmek istiyoruz. Çocuklar nükleer kazalarla, atom bombaları ile öldürülmesin şeker de yiyebilsinler istiyoruz" dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tatavla’da \'23.5\' buluşması

SONRAKİ HABER

İki lise iki şiir seçkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...