23 Nisan 2014 17:24

'Süleyman Şah Türbesi'nde olağanüstü bir durum yok'

TSK'ya ait tank ve zırhlı araçların Suriye'de bulunan Süleyman Şah Türbesi'ne doğru hareket ederken IŞİD tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

\'Süleyman Şah Türbesi\'nde olağanüstü bir durum yok\'
Paylaş

TSK'ya ait tank ve zırhlı araçların Suriye'de bulunan Süleyman Şah Türbesi'ne doğru hareket ederken IŞİD tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

Başbakan Erdoğan, iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, "Şu anda dert IŞİD ile değil. Oradaki konvoyumuzun tamamı Süleyman Şah Türbesi'ne götürülecek yardımlarla alakalıdır" dedi. Kara Kuvvetleri de "Olağanüstü bir durum yok" dedi.

Çeşitli kaynaklar tarafından dile getirilen iddialara gör IŞİD militanlarının TSK'ya ait askeri konvoya el koyduğu iddia edildi. Ancak IŞİD kaynakları "Türk tarafıyla koordinasyon halinde konvoya eşlik edildi" dedi.

Bölgeyi yakından takip eden Kürt Gazeteci Barzan İso, Twitter'da "Dün gece Türk askerleri 10 askeri araçtan oluşan bir konvoyla, Kobani geçici yönetimin onayıyla kantona geçiş yaptılar. Kobani'ye geçiş yapan Türk askeri konvoy gece vakti Süleyman şah türbesine geçmek için YPG kontrolündeki bölgeden çıktılar. Rojava Asayişin eşliğinde YPG'nin kontrolündeki bölgeden çıkıp IŞİD kontrolündeki bölgesine giriş yaptılar. Şu an Türk askerleri 45KM güneyinde Cadde köyünde IŞİD tarafından kuşatılıyor.Türk askerleri sadece YPG bölgesinden geri dönüş yapabiliyor." yazdı. Son olarak ise Türk askerlerinin konvoyunun IŞİD tarafından Menbic şehrine götürüldüğü iddiasını dile getirdi. İddiaya göre konvoy Menbic'de Gassaniye okulunun önüne getirildi ve üzerine IŞİD bayrağı asıldı.

Bölgeyi yakından takip eden bir başka gazeteci Hasan Sivri ise IŞİD kaynaklarından yapılan açıklamalarda "Türk tarafıyla koordinasyon halinde konvoya eşlik edildi" denildiğini duyurdu. TSK personelinin Türkiye'ye geri döndüğü, IŞİD'in, askerlerin Kobani üzerinden dönmesine izin vermediği önce Menbic'e getirip, Cerablus üzerinden Türkiye'ye geçirdiği aktarıldı.

KARA KUVVETLERİ: OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM’nin 94. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in verdiği 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan askeri takviyeyle ilgili olarak, “Olağanüstü bir durum yok. Planlı bir faaliyet" dedi. Gazetecilerin ‘Rutin dışı denebilir mi ?​’ sorusuna ise Orgeneral Akar, “Hayır hayır’ yanıtını verdi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Walker ve Baillieu İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Bursa\'da 12 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...