22 Nisan 2014 20:06

G.Kore’de ölü sayısı 100’ü aştı

Geçen hafta Güney Kore’de batan yolcu gemisinde hayatını kaybedenlerin sayısı 104’e çıktı. 198 yolcuya ise hâlâ ulaşılamıyor.

G.Kore’de  ölü sayısı 100’ü aştı
Paylaş

Geçen hafta Güney Kore’de batan yolcu gemisinde hayatını kaybedenlerin sayısı 104’e çıktı. 198 yolcuya ise hâlâ ulaşılamıyor. Askeri dalgıçlar, geminin battığı bölgede, arama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları izleyen BBC Muhabiri Jonathan Head, dalgıçların artık düzenli olarak Jindo Adası Limanı’na cesetler çıkardığını aktardı.

Alabora olarak batan geminin kabinlerinin önemli kısmına girmeyi başaran dalgıçlar, restoran bölümüne geçmeye çalışıyor. Batık geminin tekrar yüzeye çekilebilmesi için bir sualtı robotundan yararlanılıyor.Arama ekipleri iki gün daha dalgıçlarla çalışmaya devam edip, gemiyi yüzeye çıkarmaya çalışacak.

Geçen hafta cuma günü gözaltına alınan geminin 69 yaşındaki kaptanı Lee Cun-siok ifadesinde tahliye emrinde geç kaldığını itiraf etmişti. Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ise kınadığı kaptanın ve bazı mürettebatın davranışlarının “cinayete eş değer” olduğunu söylemişti. Faciadan kurtulanlar mürettebatın gemi batarken yolculara “Kabinlerinizde kalın, güverteye çıkmayın” çağrısı yaptığını belirtildi. Şu ana kadar batan gemiden kurtarılanların sayısı 174.

İki saat içerisinde suların altına gömülen geminin niçin battığı ise hâlâ bilinmiyor.

Bazı uzmanlar, keskin bir dönüş sonucu yer değiştiren yükün, geminin dengesini bozabileceğini iddia ediyor. Yetkililer, bu iddiayı soruşturuyor. Ayrıca erken tahliye ikazı ile diğer yolcuların kurtulup kurtulamayacağı da araştırılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Biden’den Ukrayna’ya destek ziyareti

SONRAKİ HABER

‘Yeni Teknikler, Yeni Açılımlar ve Kuram’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...