20 Haziran 2011 09:09

Esad vaatle karışık tehdit etti

Suriye Lideri Beşar Esad, ülkesinde yaşanan olayları değerlendirdiği bir konuşma yaptı. Halkına güvendiğini söyleyen Esad, ortalıkta pek çok dedikodu dolaştığını ancak kendisi için dedikodulardan çok bunların yarattığı etkinin önemli olduğunu  belirtti. Suriye Devlet Başkanı, Ağustos ayında parlamento seçimleri yapmay

Esad vaatle karışık tehdit etti
Paylaş

Ellerine yeni bilgiler geldiğini vurgulayan Suriye Lideri, “Söylentilere gelince, emin olun ki bunlar gerçek değil. Ülkemiz için çok anlamlı ve önemli bir noktada bir araya geliyoruz. Geçmişte dökülen bütün kanlar ve açılan bütün yaralardan yepyeni ve parlak bir Suriye yaratacağız” diye konuştu. Esad, ülkesinde yaşananların arkasında fırsatçılar olduğunu ileri sürdüğü konuşmasına şöyle devam etti: “Çok önemli şeyler yaşandı. Güvenliğimize yönelik adımlar atmak zorunda kaldık. Pek çok Müslüman öldü ya da yaralandı. Yaşananlar büyük bir kayıptır. Üzüntü duyduğumu tekrar ifade etmek istiyorum.  Bu krizin en önemli sonucu, pek çok hayatın kaybedilmesidir. Artık bunları geride bırakıp daha güzel bir Suriye'ye dönmek ve yeni kararlar almamız gerekiyor.”

MİKROPLAR TEMİZLENECEK

Esad,Medyada gördüğümüz olaylar ortada bir komplo olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Zayıf olduğumuz noktalar neler, bunları belirlememiz gerekiyor. Bu olayların faillelerini tespit etmemiz ve ülkemizi bu mikroplardan temizlememiz gerekiyor. Bu mikropları temizlemeden sorunları bitirmemiz mümkün olmayacak. Krizin aylar ya da yıllar alacağını düşünmüyorum, Uluslararası alana bakarsak, üzerimizde çok büyük bir baskı var. Bugüne kadar sahip olduğumuz ilkelerden vazgeçmemiz için baskı yapılıyor. Suriye’de olup bitenlerin çeşitli bileşenleri var. Hukukun üstünlüğü çok önemli” dedi.

SAMİMİ GÖSTERİCİLER VAR

Gösterileri düzenleyenlerin bazıları samimi ama bazıları için bu durum söz konusu değil. Bu sorunu ortaya çıkaranlar çok küçük bir grup. Elbette halkın, taleplerini ortaya koyanlara izin vermeliyiz ama bazı gruplar kendi gündemlerini ortaya koymaya çalışıyor. Bunları ayırmalıyız. Biz dışardan gelen müdahalelere karşıyız. İşsizlik gibi bazı sorunların farkındayız. Özellikle genç kuşaklar için var olan sorunları çözmek için adım attık. 30 yıldan fazladır devam eden taleplerin dikkate alınması gerekiyor” diyen Esad, genel affın genişletilebileceğinin de sinyalini verdi.

REFORMLAR TAMAMLANACAK

Daha kapsamlı reformların yapılacağını ve önemli bütün adımların atılacağını ifade eden Beşar Esad, “En önemli sorunlardan biri yolsuzluk... Yolsuzluk mutlaka ele alınacak.  Kim yolsuzluğa bulaşmışsa eyleme geçeceğimizi ifade etmek istiyorum. Yolsuzluğa karşı mücadele edeceğimizi bilmenizi istiyorum” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da öfke büyüyor

SONRAKİ HABER

‘Alevi Dedeler rakı masasında’ydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...