22 Nisan 2014 16:48

Greif işçisine sopalı saldırı

Sendikalarıyla görüşmek için sendika binasına giden Greif işçileri sendikada yöneticiler tarafından sopalı saldırıya uğradı.

Greif işçisine sopalı saldırı
Paylaş

Sendikalarıyla görüşmek için sendika binasına giden Greif işçileri DİSK Tekstil yöneticiler tarafından sopalı saldırıya uğradı.

Toplu İş Sözleşmesinde talepleri karşılanmadığı için fabrikayı işgal eden ve 60. günde polis zoruyla fabrikadan çıkarılan Greif işçileri direnişlerini sürdürüyor.

Son olarak polis müdahalesinde gözaltına alınan 100 işçinin kıdem tazminatlarının verilmemesi üzerine sendikayla görüşme talep eden işçiler, DİSK Tekstil binasında yöneticiler tarafından sopalı saldırıya uğradı.

Greif iş yeri temsilcisi Orhan Purhan; “Toplu sözleşmemize ek bir protokolle kıdem tazminatlarımızın eklenmesini sendikamızdan talep ettik. 2 haftadır sendikayı kapatıp ortadan kaybolan sendika yöneticileri bugün 4 arkadaşımızı konuşmak üzere çağırdı. Sendika her defasında 3-4 kişi çağırdığında arkadan başka işler çevirdi. Sendikaya güvenmediğimiz için de toplu gitmek istedik. Şirinevler’de bulunan sendika binasına geldiğimizde eli sopalı kişiler tarafından saldırıya uğradık.” dedi. Çok sayıda polisin geldiği olayda bir işçinin burnu kırıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

9 polise 43 yıl hapis istendi

SONRAKİ HABER

Nejat işler taburcu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...