22 Nisan 2014 15:30

Beyoğlu’da nefret cinayeti

Beyoğlu’da bir evde kalan 2 trans kadın, 2 şüpheli tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu Çağla Joker hayatını kaybederken, arkadaşı da ağır yaralandı.

Beyoğlu’da nefret cinayeti
Paylaş

Beyoğlu’da bir evde kalan 2 trans kadın, 2 şüpheli tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu Çağla Joker hayatını kaybederken, arkadaşı da ağır yaralandı.

Olay, dün gece 01.30 sıralarında Beyoğlu Kamer Hatun Mahallesi Daracık Sokak’ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, 25 yaşındaki Çağla Joker ile soyadı öğrenilemeyen Nalan adlı 2 trans kadın kimliği tespit edilemeyen 2 kişi tarafından kaldıkları evde tabancayla vuruldu. Saldırı sonucu Çağla Joker göğsünden, Nalan da boynundan yaralandı. Şüpheliler ise olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Silah sesleri üzerine apartman halkı durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Joker’in hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Nalan ise sağlık ekipleri tarafından ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

POLİS DELİL TOPLADI

Polis, Çağla Joker’in cenazesi üzerinde ve evde inceleme yaparak delil topladı. Bu sırada acı haberi alan iki trans kadının arkadaşları da olay yerine geldi. Yapılan incelemenin ardından Joker’in cesedi otopsi yapılmak üzere, İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis kayıplara karışan 2 cinayet zanlısının yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.


2008’DEN BU YANA 34 TRANS BİREY ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, yaptığı eylemle 2 trans kadına yönelik saldırıyı kınadı. Tarlabaşı Daracık Sokak’ta düzenlenen gösteri sırasında, “Trans cinayetleri politiktir” yazılı pankart açıldı. Topluluk, “Katil devlet hesap verecek” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Didem Sağlam “Yine bir nefret cinayetiyle sarsıldık. Yine bir arkadaşımız transfobinin kurbanı oldu. Acımız büyük. 2008’den bu yana 34 arkadaşımızı nefret cinayetleri sonucu kaybettik. Ve bu saldırılar her geçen gün artarak devam ediyor. Geçtiğimiz yaz, katilinin saldırısına karşı kendini korumaya çalışırken önce kollarından yaralanan ve sonra öldürülen Dora’yı, 50 bıçak darbesi ile öldürülen Nükhet’i, 2012 Temmuz ayında baba ve amcaları tarafından Diyarbakır’da katledilip yol kenarına atılan Roşin’i unutmuş değiliz ve unutmayacağız” dedi.

Ayrıca Çağla Joker’in ailesinin cenazeyi kabul etmediği belirtildi. . (İstanbul/DHA)


'NEFRET SUÇLARINA KARŞI YASAL DÜZENLEME''

İstanbul'da trans birey Çağla Joker'in öldürülmesine Ankara'da da tepki gösterildi.

Kaos Gl, Pembe Hayat, LGBTT Dayanışma, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve Dayanışma Derneği gibi pek çok örgütün katıldığı eylemde konuşan Selay Su, 2008;'den bu yana 34 arkadaşlarını nefret cinayetleri sonucu kaybettiklerini söyledi. Saldırın her geçen gün daha fazla arttığını belirten Su, "tüm yasal düzenleme çağrılarımıza kulak tıkayanlar, bizi üçüncü sayfalardan ve yandaş medyadan tanıyanlar, biz bu cinayetin ne anlama geldiğinizi biliyoruz" dedi. Katledilen arkadaşlarının cenazesine dahi dokunmayanların zihniyetine karşı mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Su, bakanların nefret cinayetlerini teşvik ettiklerini dile getirdi. "Bizler uslu çocuk olmaktan vazgeçeceğiz" diyen Su, Nefret suçları ile mücadelede "cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği" ibrelerini de bünyesinde barındıran bir nefret suçları mevzuatının oluşturulması gerektiğini vurguladı. Su, "katlettiğiniz Dora'yla, Nükhet'le, Joker'le geleceğiz. Trans cinayetleri politiktir" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yatağan işçileri İÇTAŞ\'ı uyardı: Yağmaya izin yok!

SONRAKİ HABER

9 polise 43 yıl hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...