22 Nisan 2014 14:27

'Erdoğan, Yalova'daki seçim iptal edilecek dedi, edildi'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yalova seçimlerinin Başbakanın iptal açıklamasının ardından iptal edildiğine dikkat çekti.

\'Erdoğan, Yalova\'daki seçim iptal edilecek dedi, edildi\'
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yalova seçimlerinin Başbakanın iptal açıklamasının ardından iptal edildiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs yasağına da tepki gösterdi.
Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın başında YSK’nin iptal ettiği Yalova seçimlerinden söz etti. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi gerçekleşti. Bu seçimler yargı denetimde değil, hükümet denetiminde geçti. Başbakanlık koltuğunda oturan zat, ‘İnşallah önümüzdeki günlerde Yalova seçimleri iptal edilecek’ dedi. İptal edildi. Hangi sandık güvenliğinden söz edeceğiz?​” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğer siz bir seçime müdahale ediyorsanız, iptal edileceğini öngörüyorsanız, bu seçimin güvenliği tartışmalı hale gelir. Buradan Yalova’daki kardeşlerime sesleniyorum. Oylarınızı satın almak için dünyanın parasını dağıtacaklardır. Bunların hepsini biliyorum. Yalovalı kardeşlerime güveniyorum.”
Taksim’in 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Başbakanlık koltuğunda oturan zat 2010’da 1 Mayıs’ta Taksim’de hiçbir şey olmadığını gördü. ‘1 Mayıs 2010 Türkiye’nin nasıl değiştiğinin somut bir abidesidir’ dedi kendi grup toplantısında. Hiçbir çatışma olmadı. Kimsenin burnu kanamadı. Ertesi yıl yasak gelmeye başladı. Neden? Hangi gerekçeyle yasaklıyorsunuz. Sonra fatura işçiye çıkmaya başladı. Siz baskı uygularsanız kavga çıkar. Bizim çağrımız, bırakın insanlar nerede istiyorsa orada kutlasın” diye konuştu.

‘HESABINI SORACAĞIZ’

17 Aralık soruşturmasına değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “17 Aralık’tan sonra soyulan Türkiye gerçeğini gördük. Bir yabancının 4 bakanı nasıl satın aldığını gördük. Biliyorsunuz bir havuz medyası var. Şimdi bu medya Reza Zarrab’ı TV ve kendi gazetelerine çıkarmaya başladı. Neymiş Zarrab çok hayırsever bir iş adamıymış. Cari açığı kapatan biriymiş. Samimi söylüyorum Reza Zarrab’ın heykelini dikmek lazım...Çıkarıyorsunuz Reza Zarrab’ı arkasında fon olarak Türk bayrağı kullanılıyor. En ağırıma giden budur. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağı koyularak onu meşru gösterme asla mümkün olmamalıdır. Bunu hesabını havuz medyasından soracağız.” (ANKARA)


MANSUR YAVAŞ’TAN AYM ATAĞI

Mansur Yavaş, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullanarak başvuru yaptığını açıkladı. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, mikroblog sitesi twitter’dan açıklama yaptı. AYM’ye bireysel başvuruda bulunduğunu açıklayan Yavaş; ‘Bugün bireysel başvuru hakkımı kullanarak AYM’ye başvurumu yaptım. Ankaralıların iradesinin sonuca doğru yansıması artık AYM’nin elinde. Hepimizin hukukun üstünlüğüne ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde AYM’nin başvurumuzu adil bir şekilde ele alacağına inancım tamdır’ ifadelerini kullandı. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP’ye, ‘barış çabasını heba etme’ çağrısı

SONRAKİ HABER

CHP yüzde 3\'lük seçim barajı için kanun teklifi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...