21 Nisan 2014 17:40

Şirketin ÇED manevrası

TURÇEP, Manisa Çal dağında nikel madenini çıkaran şirketin, ÇED raporunda yapmayı planladığı değişikliğin halkı aldatmaya yönelik bir manevra olduğunu kaydetti.

Şirketin ÇED manevrası
Paylaş

TURÇEP, Manisa Çal dağında nikel madenini çıkaran şirketin, ÇED raporunda yapmayı planladığı değişikliğin halkı aldatmaya yönelik bir manevra olduğunu kaydetti.

Turgutlu Çevre Koruma Platformu (TURÇEP), ilçedeki Çal dağında nikel madenini çıkaran şirketin maden sahası için 2006 yılında aldığı Çevre Etki Değerlendirme Raporu’nda (ÇED) yapmayı planladığı “tadilat”a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şirketin ÇED raporunu yenileme çalışmasının kamuoyunu aldatmaya yönelik yeni bir manevra olduğuna işaret edilen açıklamada, “Halkımızın tepkileri ve yürütülen çevre mücadelesi karşısında iyice köşeye sıkışan maden şirketi, artık güvenirliğini ve inandırıcılığını tamamen kaybetmiş durumdadır. 7 yıldır çok iyi ve bilimsel bir rapordur diye savundukları, TUBİTAK’tan destek de alıp, kutsal bir belge haline getirmeye çalıştıkları ÇED raporunu savunamaz hale geldiler” denildi.

Köşeye sıkışan şirketin “ÇED tadilatı” adı altında yeni bir süreç başlattığının kaydedildiği açıklamada şunlar vurgulandı: “Oysa ÇED raporunda çevre ve insan sağlığı açısından yapılan hiçbir değişiklik yok. Yapılan şey ise mevcut ÇED raporu üzerinde bazı rötuşlar yapıp, yeni bir ambalaja sararak halkı kandırmaya çalışmak. Yenilik veya değişiklik diye getirilen uygulamalar ise sadece işletmeyi kendileri için daha kârlı bir hale getirmek. Bunun dışında çevre konusu ise maden şirketinin umurunda bile değil.” (Manisa/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Sapanca’da tehlikeye 19 santim kaldı

SONRAKİ HABER

Berkin için Dersim’de fidan dikildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...