21 Nisan 2014 15:00

Plastifay yüzünden kanser olmak istemiyorlar

Kağıthane'de tehlikeli kimyasal üretimini 1998 yılından beri gerçekleştiren Plastifay Kimya Endüstrisi AŞ fabrikası protesto edildi.

Plastifay yüzünden kanser olmak istemiyorlar
Paylaş

Kağıthane'de tehlikeli kimyasal üretimini 1998 yılından beri gerçekleştiren Plastifay Kimya Endüstrisi AŞ fabrikası protesto edildi.

Yapılan başvurulara rağmen tehlikeli kimyasalların üretimini gerçekleştirerek kokuya neden olan ve kontrolsüz emisyonları havaya vermeye devam eden Plastifay fabrikası için TÜBİTAK ölçüm yapmış ve firma hakkında iyileştirilmesi kararı alınmıştı. Fakat bu olumsuz rapora rağmen Çevre Bakanlığı “Çalışabilir” raporu verdi.

Kağıthaneliler de, Çevre Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubeleriyle birlikte fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Burada konuşan Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Emine Girgin, kanserojen ve mutajen maddeler içeren emisyonları ile halkın sağlığını tehdit eden Plastifay fabrikasının faaliyetlerinin durdurulmasını talep etti.

HALK SAĞLIĞINI ETKİLİYOR

Plastifay fabrikasında kullanılan plastikleştirici kimyasalların kontrolsüzce atmosfere salınımıyla çevre kirliğinin oluşması dışında, fabrikada çalışanlar ve çevresinde yaşayanlar açısından da büyük bir tehlike taşıdığını ifade eden Girgin, “Bu maddeler hamilelikte bebeğin sağlığını etkiliyor. Üreme sistemi bozukluğu, cinsel, zihinsel ve fizyolojik gelişim bozukluklarına sebep olmaktadır. Böyle tehlikeli maddeler içeren bir fabrikanın yerleşim birimlerinin yanında kurulu olması başlı başına tehdit iken, fabrikanın çevre ve iş güvenliği mevzuatları uyarınca alması gereken önlemleri de yerine getirmeyerek faaliyetini sürdürmesi cinayettir” diye konuştu.

1998 yılından itibaren yapılan şikayetlere rağmen denetlemelerin yapılmadığını ifade eden Girgin, “Odalar olarak fabrika hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Polis okula gaz bombası attı 12 çocuk hastanelik oldu

SONRAKİ HABER

Tecavüzden yargılanan öğretmen görevinin başında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...