21 Nisan 2014 06:00

‘Barış ve Gelecek’ için Haziran ruhuyla yeniden…’

Emek Gençliği tarafından “Barış ve Gelecek” şiarıyla düzenlenen konserde gençler, yaklaşan 1 Mayıs öncesi tüm gençleri bir arada birlikte söz söylemeye çağırdı.

 ‘Barış ve Gelecek’ için Haziran ruhuyla yeniden…’
Paylaş

Emek Gençliği tarafından “Barış ve Gelecek” şiarıyla düzenlenen konserde gençler, yaklaşan 1 Mayıs öncesi tüm gençleri bir arada birlikte söz söylemeye çağırdı.
ODTÜ Vişnelik Tesisleri açık hava konser alanında buluşan gençlere Hüsnü Arkan, Baba Zula, Melis Danişmend ve Düşbaz konser verdi.  Konsere EMEP GYK üyesi ve 68 gençlik hareketi liderlerinden Mustafa Yalçıner de katıldı.

Havanın soğuk ve açık hava konseri olmasına rağmen yüzlerce genç konser alanında bekledi. “iş Bilim Özgürlük”, “Yusuf Deniz Hüseyin sürüyor sürecek mücadelemiz” sloganları atılan konser de açılış konuşmasını Emek Gençliği MYK üyesi İmran Kurt, Haziran direnişine atıfta bulundu. “Haziran’ı Haziran yapan oradaki birlik, beraberlik ve dayanışmamızdı. Bizler bu birliği dayanışmayı daha fazla örmeliyiz. Oradaki ruhumuz devam etsin. Önümüzde 1 Mayıs var. Gençliğin bütün yaşamına müdahale edenlere karşı, iş eğitim gelecek sorunu olan bizler 1 Mayıs alanlarında yeniden aynı heyecan ve ruhla buluşalım” dedi.  

Kurt’un ardın da Mustafa Yalçıner söz alarak gençleri selamladı. Kısa konuşan Yalçıner gençlere, “ Haziran’daki ruhunuzla, haklarınızı sahiplenme yolunda ilerlemeye devam edin. İnisiyatif almaktan çekinmeyin. Bunun adı Sosyalizm’dir” diye seslendi.  

Konuşmaların ardından etkinlik sanatçıların dinletileriyle devam etti. Açık alan ve çimlerin üzerinde söylenen şarkılara eşlik eden yüzlerce genç soğuk havaya rağmen geç saatlere kadar konser alanında yer aldı.  Konserin sonunda gençler 1 Mayıs’ta Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda olacaklarını söylediler.

Tüm gençliğin Emek Gençliği pankartı arkasında yürümeye çağırılan konserde bu yıl İzmir Dikili’de yapılacak olan Uluslararası Gençlik Kampı için başvuruların da başladığı duyuruldu. (Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Köy Enstitüleri 74 yaşında

SONRAKİ HABER

Tayland\'da genel seçim 20 Temmuz\'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...