20 Nisan 2014 18:41

HDP’li Tüzel sınav şaibesine yanıt istedi

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geçtiğimiz günlerde açılan Ünvanda Yükselme Sınavına dair şaibe iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

HDP’li Tüzel sınav şaibesine yanıt istedi
Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geçtiğimiz günlerde açılan Ünvanda Yükselme Sınavına dair şaibe iddialarını Meclis gündemine taşıdı. “ Atanacak müdürlerin önceden belirlendiği doğru mu?​” diye sordu. 

Tüzel, SGK Sosyal Güvenlik Merkezi müdür, müdür yardımcılığı, şube müdürlüğü, şef ve memurluk kadroları için unvanda yükselme sınavındaki şaibe iddialarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yaklaşık 10 bin SGK çalışanının 13-14 yıldır beklediği bu sınavın, tüm unvanlara aynı gün ve aynı saatte açılmasının, 2 yıllık yeni memur ile 14 yıldır çalışan personelin aynı sınava girmesinin, adil olmadığını ve iş barışını bozacağını belirten Tüzel, sınav üzerindeki şaibelerin giderilmesi ve hakkaniyet ve liyakat ilkelerine uygun sonuçlanmasının kamu erkinin sorumluluğunu vurguladı. 

Tüzel Bakan Çelikten şu sorulara yanıt istedi:

* SGK görevde yükselme sınavı soruları ile ilgili Rider formatındaki belge kim/kimler tarafından oluşturulmuştur? Bu belgeler neden 04/04/2014 tarih, saat 10.13 ile 10.17 aralığında sınav henüz yapılmadan oluşturulmuştur? Sınav sorularının sınav anında sınava girenlerin huzurunda açılması gerekirken bilgisayar ortamında bu şekilde bir dosya oluşturma işlemi neden yapılmıştır? n Rider formatındaki belge oluşturma işlemini yapan kişi/kişiler sınav komisyonunda var mıdır?

* Bu belgeler Kuruma hangi kanal ile hangi gün ve saatte iletilmiştir? Kurum dışında başka birim veya kişilere gönderilip gönderilmediği araştırılmış mıdır? Yükselme sınavı açılan her bir unvan/ kadro sayısı kaçtır ve bu bilgiler neden sınav ilanında belirtilmemiştir? n Kurumda açık bulunan Tekniker ve Teknisyen kadroları için neden unvan değiştirme, görevde yükselme sınavı açılmamıştır?

* 2010 yılında yayınlanan SGK Görevde Yükselme Yönetmeliğine aykırı olarak 6 yıl boyunca SGK merkez müdürlerini neden sınavsız atadınız? Yapılan sınavsız atamalara BES Sendikası tarafından açılan dava Danıştayda kazanılmış olmasına rağmen neden atamaları durdurmadınız? n Neden tüm unvanlara ilişkin sınavlar aynı gün yapılmıştır?  Her iki unvana da şartları tutan çok sayıda Kurum personeli olduğu halde nmerkez müdürlüğü ve merkez müdür yardımcılığı sınavları neden aynı tarihte ve aynı saatte açılmıştır? Atanacak merkez müdürlerinin önceden belirlendiği iddiaları doğru mudur?

* 2000-2001 tarihleri arasında Kuruma atanan yani 13-14 yıllık memurlar ile henüz  2-3 yıllık memurların şeflik sınavına aynı kriterlerle girebilmesi ile, uzun süredir Kurumda çalışan, deneyimli personel aleyhine bir ayrımcılık yapıldığını, kurumda iş barışının bozulacağını düşünüyor musunuz? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir gözün bedeli 50 bin lira

SONRAKİ HABER

‘Eğitimde dönüşümü mücadele durdurur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...