20 Nisan 2014 07:56

Teker patladı, 15 kişilik minibüste 38 göçmen yakalandı

İzmir'de Yunanistan'a geçmek isteyen 38 kişi, kendilerini taşıyan minibüsün tekeri patlayınca yakalandı. Minibüs şoförü olay yerinden kaçarken, 15 kişilik minibüse koltukların sökülerek 38 kişinin sığdırıldığı görüldü.

Teker patladı, 15 kişilik minibüste 38 göçmen yakalandı
Paylaş

İzmir'de  Yunanistan'a geçmek isteyen 38 kişi, kendilerini taşıyan minibüsün tekeri patlayınca yakalandı. Minibüs şoförü olay yerinden kaçarken, 15 kişilik minibüse koltukların sökülerek 38 kişinin sığdırıldığı görüldü.

İzmir - Çeşme Otoyolu Seferihisar Kavşağı yakınlarında saat 23.00 sıralarında, minibüs ve yanında çok sayıda kişi gören yoldan geçen sürücüler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden polis ekipleri, ön camında bir turizm şirketi ismi yazan 34 HY 0929 plakalı minibüsle birlikte yasadışı yollarla yurtdışına çıkmak isteyen 38 göçmenle karşılaştı. Polis ekipleri, minibüsün tekerinin patladığı için yolun kenarına çektiğini, kimliği belirlenemeyen şoförün olay yerinden kaçtığını öğrendi. 38 kişi gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Yapılan incelemede göçmenlerin Somali, Afganistan ve Suriye uyruklu oldukları tespit edildi.

Minibüste yapılan incelemede 15 kişilik olan minibüsün koltuklarının sökülerek 38 kişinin bindirildiği ve görünmemeleri için pencerelerde perdelerin olduğu belirlendi. Deniz yoluyla gidecek olan göçmenlerin her ihtimale karşın yanlarında can yelekleri taşıdıkları görüldü.

Olay yerinden kaçan şoförün kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlatılılırken, göçmenlerin de ifadeleri alındı. Afganlı bir göçmen ifadesinde, İzmir'e oğlu, kızı ve erkek kardeşi ile geldiğini ve Yunanistan'a gitmek koşuluyla insan tacirlerine kişi başına 2 bin dolar para verdiğini söylediği öğrenildi. Göçmenlerin ifadeleri tamamlandıktan sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne gönderileceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Obama, Asya turuna çıkıyor

SONRAKİ HABER

NBA’de Playoff sürprizlerle başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...