20 Haziran 2011 06:42

Şimdi de ‘neden Bloka oy verdiniz’ tehdidi

Bölge’de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekili adaylarına oy verilmemesi yönünde seçim öncesi başlayan korucu ve asker tehditleri, seçimden sonra da blok adaylarına yüksek oy çıkan köylerde sürüyor. Blok adaylarına 260 oy çıkan Van’ın Gevaş ilçesi Yemişli (Narik) köyü

Şimdi de ‘neden Bloka oy verdiniz’ tehdidi
Paylaş

Bölge’de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekili adaylarına oy verilmemesi yönünde seçim öncesi başlayan korucu ve asker tehditleri, seçimden sonra da blok adaylarına yüksek oy çıkan köylerde sürüyor. Blok adaylarına 260 oy çıkan Van’ın Gevaş ilçesi Yemişli (Narik) köyü sakinlerinin korucu ve karakol komutanı tarafından tehdit edildikleri iddia edildi.

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Yemişlik (Narik) köyünde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekili adaylarına yüksek oy çıktığı gerekçesiyle yüzbaşı, Korucubaşı Mehmet Aydın ve Köy Muhtarı Osman Altun tarafından köylülere baskı yapıldığı ileri sürüldü. Narik köyü sakinleri, seçimlerde köylülerin 400 oyun 260’ını Blok adaylarından yana kullandığını ve bundan rahatsız olan yüzbaşı, korucu başı ve köy muhtarının kendilerini sürekli rahatsız ederek tehdit ettiğini belirtti. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Binler, tutuklu vekiller için toplandı

SONRAKİ HABER

MHP’nin ilk kadın genel başkan yardımcısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...