19 Nisan 2014 17:46

Katledilen çocuklar balonlarla anıldı

Yıllardır gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetleri ve faillerinin yargılanması için adalet mücadelesi veren Cumartesi Anneleri, 473’üncü buluşmalarını 23 Nisan Çocuk Bayramına nedeniyle gözaltında kaybedilen ve katledilen çocuklara adadı.

Katledilen çocuklar balonlarla anıldı
Paylaş

Yıllardır gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetleri ve faillerinin yargılanması için adalet mücadelesi veren Cumartesi Anneleri, 473’üncü buluşmalarını 23 Nisan Çocuk Bayramına nedeniyle gözaltında kaybedilen ve katledilen çocuklara adadı. Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen kayıp yakınları, katledilen her bir çocuk için balon uçurdu.

Eylemde ilk olarak 23 Şubat 1995’te gözaltına alınarak kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız konuştu. Yıldız, Mardin Dargeçit’te, 1995 yılında gözaltına alınarak kaybedilen 13 yaşında Seyhan Doğan’ın anne ve babası tarafından gönderilen mektubu okudu. Mektupta, devletin yıllarca annelere acı çektirdiği belirtilerek, artık bu acıların son bulması istenildi.

’KATLEDİLEN ÇOCUKLARDAN BAHSETMEYECEKLER’

Eylemde  Cumartesi Anneleri adına ortak açıklamayı yapan Hergül Bozoğlu da, devlet yetkililerinin 23 Nisan’da yayınlayacakları kutlama mesajlarında ‘Çocuklar geleceğimizdir’ ifadelerini kullanacaklarına dikkat çekerek, “Ancak kimse devlet eliyle katledilen çocuklardan bahsetmeyecek” diye tepki gösterdi. Şırnak’ın Cizre ilçesinde, yapılan Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri) eylemlerinin, dün gerçekleşen  270. buluşmasında, 1993 yılında katledilen Abidin Polat’ın hikayesi anlatıldı. Polat’ın hikâyesini anlatan kızı Fehime Oktar, koruculuk yapmayı kabul etmediği için babasının katledildiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HES inşaatında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Hamile kadın biber gazlı saldırı sonrası düşük yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...