19 Nisan 2014 16:40

EKEB: NATO'dan çıkılsın, emperyalist üsler kapatılsın

Emperyalizme ve NATO'ya Karşı Eylem Birliği (EKEB) üyeleri, her ay yaptıkları eylemleri ile Türkiye'nin NATO'dan ayrılması istedi.

EKEB: NATO\'dan çıkılsın, emperyalist üsler kapatılsın
Paylaş

Emperyalizme ve NATO'ya Karşı Eylem Birliği (EKEB) üyeleri, Türkiye'nin NATO'dan ayrılması talebiyle, her ay düzenledikleri eylemlerin Nisan ayı eylemini, Üsküdar Vapur İskelesi'nde gerçekleştirdi. "Türkiye NATO'dan ayrılsın, emperyalist üsler kapatılsın" pankartının açıldığı açıklamada, "Katil NATO Malatya'dan defol", "NATO'dan çıkılsın emperyalist üsler kapatılsın", "Kahrolsun emperyalist yağma düzeni" sloganları atıldı. EKEB adına basın açıklamasını yapan Emre Karaca, Türkiye'deki NATO varlığının normal bir durum gibi algılandığına dikkat çekti. Emperyalist güçlerin Türkiye'de varlıklarını zamana yayarak koruduğunu belirten Karaca, emperyalist güçlerin Ortadoğu ülkelerini ellerinde tutmak için planlı bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

NATO'nun 4 Nisan 1949 tarihinde kurulduğunu ve o günden bu yana "Halkların tepesinde" olduğunu belirten Karaca, "NATO İzmir Karargahı'nda yapılan planlarla Libya operasyonunda yer almayı biz asla kabul etmiyoruz. İncirlik'in, Amerika'nın Ortadoğu entrikalarına ev sahipliği yapmasını kabul etmiyoruz. Malatya Kürecik'e kurulan radarın komşu halklarımızın geleceğini gözetim altına almasını, İsrail'i korumasını şiddetle reddediyoruz. Türkiye'nin Afganistan'ı işgal eden NATO gücüne asker vermesini onursuzluk olarak görüyoruz" diye belirtti.

Gazze'nin hala abluka altında olduğunu hatırlatan Karaca, "Gazze ile dayanışma içerisinde olduğumuzu, siyonist İsrail'e karşı Filistin halkının yanında durduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

ABD\'nin gelişmiş silahları Türkiye üzerinden Suriye\'ye girdi

SONRAKİ HABER

Yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü çok sayıda yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa