19 Nisan 2014 15:07

ESP: 1 Mayıs öncesi gözaltılar manidar

İzmir'de dün sabah saatlerinde düzenlenen baskınlarda ESP İl eş başkanları Pınar Türk ve Kerim Altınmakas'ın da aralarında bulunduğu 9 ESP'linin gözaltına alınması, Ankara ve İstanbul'da partililerce protesto edildi.

ESP: 1 Mayıs öncesi gözaltılar manidar
Paylaş

ESP Ankara İl Örgütü, İzmir ve Hatay'da üye ve yöneticilerine yönelik gözaltı ve baskınlara karşı Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı. ESP'liler arkadaşlarının 1 Mayıs öncesi  gözaltına alınmasını "AKP'nin 1 Mayıs ve Haziran direnişi öncesi kapıldığı korku" olarak değerlendirdi.

"Baskılar bizi yıldıramaz", "ESP susmadı, susmayacak" sloganları atılan açıklamada konuşan ESP Ankara İl Başkanı Fadime Çelebi, AKP'nin muhalif kesimlere karşı her fırsatta tahammülsüzlüğünü gösterdiğini söyledi. İzmir'de yaşanan göz altıları "Yatağan işçilerine yönelik saldırının bir parçası" diye değerlendiren Çelebi,  "Gözaltılar son verilmeli ve gözaltına alınan arkadaşlarımız da serbest bırakılmalıdır" dedi. (AnkaraEVRENSEL)

İSTANBUL'DA DA PROTESTO EDİLDİ

İstanbul'da da ESP İl Örgütü, Galatasaray Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla gözaltıları protesto etti. "Gözaltılar, tutuklamalar, faşist baskılar bizi yıldıramaz" pankartını açan partililer, "ESP umuttur umut dimdik ayakta", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Gözaltılar tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" ve "Yaşasın 1 Mayıs yaşasın Taksim" sloganlarını attı. İHD İstanbul Şubesi ve HDP İstanbul İl Örgütü yöneticileri ve Cumartesi Anneleri'nin de destek verdiği açıklamada, basın açıklamasını ESP İl Başkanı Çiçek Otlu yaptı. Otlu, "1 Mayıs'ın ayak sesleri yaklaştıkça saldırganlık artıyor" diyerek operasyonu kınadıklarını açıkladı.

AKP'nin kendisine muhalif olanlara karşı tahammülsüzlüğünün devam ettiğini kaydeden Otlu, "Baskı ve zorbalık, yalan ve komplo iktidarın temel niteliğidir. İzmir'de yaşanan gözaltılar özelleştirmeye karşı mücadele eden Yatağan işçileri, sendika ve toplu iş sözleşmesi isteyen taşeron işçilerine saldırıların parçasıdır" dedi. Gözaltına alınanların arasında daha önce Gezi direnişine katıldıkları için tutuklananların olmasının, iktidarın hem 1 Mayıs hem de Gezi direnişi korkusu yaşadığının göstergesi olduğunu da belirten Otlu, "1 Mayıs'ta alanlara akmamıza yönelik bu saldırılar boşa çıkacaktır. Gözaltılar 1 Mayıs'ta alanlarda olmamıza engel olamayacaktır" dedi.

Otlu'nun ardından konuşan HDP İstanbul Eş Başkanı Şamil Altan ise "HDP bileşenlerine yönelik operasyon yapılıyor. Bu operasyonlarla 1 Mayıs'ta alanlarda olmamamız için gözdağı veriliyor" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Berkin için 40 yemeği verildi

SONRAKİ HABER

Çiftçilerin sorunu Meclis’e taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...