20 Haziran 2011 03:47

Onur haftasında onur yürüyüşü

Lezbiyen, Gey, Biseksüel Travesti Transseksüel (LGBTT) üyesi yüzlerce kişi, İstiklal'de 7. Geleneksel Onur Yürüyüşü ile trans bireylere karşı işlenen cinayetlere "dur" dedi.İstanbul'da 18-27 Haziran LGBTT Onur Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl "7. Onur Yürüyüşü" gerçekleştirildi

Onur haftasında onur yürüyüşü
Paylaş


İstanbul'da 18-27 Haziran LGBTT Onur Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl "7. Onur Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüş için Taksim Tramvay durağında bir araya gelen yüzlerce LGBTT üyesi, "Em li vir in, hîn bibin", "Aşk örgütlenmektir", "Buralardayız alışın" dövizleri ve "Trans Cinayetlerini Durdurun" pankartı ile Tünel Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Renkli kıyafetleri ile dikkat çeken LGTT üyeleri, sık sık "Susma haykır translar vardır" ve "Deng bide deng bide" sloganlarını attı. Trampetler ve davullar çalan LGBTT üyeleri, Tünel Meydanı'nda yürüyüşlerine son verdi. Tünel'de bulunan süsleme demir kuleye barış yazılı flamalar asıldı.

Grup adına açıklama yapan İstanbul LGBTT aktivisti Ebru Kınacı, taleplerini haykırmak ve sokaklarda olmaya devam edeceklerini söylemek için gelenekselleşen onur yürüyüşünü gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kınacı, "Taleplerimizin başında cinsiyet hakkının anayasaya eklenmesi geliyor. En önemli taleplerimizden birisi ise trans cinayetlerine karşı devletin caydırıcı önlemler almasıdır. Ve ayrıca eşcinselliğe 'hastalıktır' diyen bir bakan artık olmasın istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eylem, açıklamanın ardından ıslıklar, çalınan trampetler eşliğinde atılan sloganlar ve alkışlarla son buldu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gençler işsizlik ve YÖK'e karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

KCK'den ateşkes için iki koşul

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...