18 Nisan 2014 19:16

Yatağan işçilerinin Ankara eylemi sürecek

T. Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin, Yatağan ve Milas'taki termik santral ve kömür işletmelerinin özelleştirilmesine karşı Ankara'daki eylemlerinin süreceğini bildirdi.

Yatağan işçilerinin Ankara eylemi sürecek
Paylaş

T. Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin, Yatağan ve Milas'taki termik santral ve kömür işletmelerinin özelleştirilmesine karşı Ankara'daki eylemlerinin süreceğini bildirdi. Bir süredir Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) önünde eylem yapan işçilerin, özelleştirme ihalesinin ardından Türk-İş Binası'nda başlattığı eylem sırasında konuşan Girgin, hem Yatağan ve Milas'ta hem de Ankara'da ÖİB'nin karşısındaki Kurtuluş Parkı'nda eylemlerinin 30 Nisan'a kadar devam edeceğini söyledi. KESK üyeleri de Türk-İş Binası önünde basın açıklaması Yatağan işçilerinin yanında olduklarını ifade ettiler.

TOPLANTI SONUÇLANDI

Yatağan işçilerinin Türk İş Genel Merkezi'ne gitmesinin ardından T. Maden İş ve Türk İş yöneticilerinin yaptıkları toplantı sonuçlandı. İşçilerle yaptığı toplantıda konuşan T. Maden İş Şube Başkanı Süleyman Girgin, 30 Nisan'a kadar Özelleştirme İdaresi'nin karşısındaki Kurtuluş Parkı'nda nöbet tutmaya devam edeceklerini açıkladı.

Nöbetleşe olarak Tes- İş ve T. Maden- İş üyesi işçilerin parkta bekleyeceklerini belirten Girgin, 10 işçinin ise Zonguldak'ta Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin (ÇATES) özelleştirilmek istenmesine karşı yapılacak yüryüşe destek olmaya gideceğini aktardı. Girgin, Yatağan işçilerinden bir kısmının 1 Mayıs'ta Ankara'da, diğerlerinin ise Yatağan'da olacağını dile getirdi.

Öte yandan polis saldırısının ardından Türk İş'e giden işçilere birçok kişi destek verdi. Taraftar grupları ve birçok örgüt "Yatağan işçisi yalnız değildir" sloganlarıyla Türk İş önüne yürüdü

KESK'TEN DESTEK

KESK Ankara Şubeler Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kamu emekçileri, Türk İş Binası'nda bekleyen işçilere dayanışma ziyarete gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, kamu emekçilerinin Yatağan işçilerinin mücadelesinin yanında olduğunu söyledi. Emekçilerin ancak ortak mücadele ederek kazanabileceğini belirten Meydan, işçilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ziyarette konuşan Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin de, emekçilerin ortak mücadelesinin önemine vurgu yaparak, KESK'lilere teşekkür etti. Girgin, Kurtuluş Parkı'nda temsili olarak başlattıkları nöbetin daha önceden açıklandığı gibi 30 Nisan'a kadar süreceğini söyledi. (Ankara//EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yatağan işçilerinden Türk-İş\'e tepki

SONRAKİ HABER

Erdoğan, AYM\'ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...