18 Nisan 2014 17:42

İtirazım Var'ın +18 itirazı

İtirazım Var filmine getirilen +18 yaş sınırlamasına itiraz edildi. Kültür Bakanlığı tarafından +18 yaş sınırı getirilen filmin yapımcısı U10 film itiraz etti. U10 film itiraz dilekçesinde filmin küfür, cinsel istismar, korku ve insan onurunu rencide edecek bir unsurun olmadığını savundu.

İtirazım Var\'ın +18 itirazı
Paylaş

Onur Ünlü'nin yönetmenliğini yaptığı İtirazım Var filmine getirilen +18 yaş sınırlamasına itiraz edildi. Kültür Bakanlığı tarafından +18 yaş sınırı getirilen filmin yapımcısı U10 film itiraz etti.  U10 film itiraz dilekçesinde filmin küfür, cinsel istismar, korku ve insan onurunu rencide edecek bir unsurun olmadığını savundu.

Bugün vizyona giren filmin itiraz dilekçesi şu şekilde; ‘‘Yapımını gerçekleştirdiğimiz İtirazım Var adlı eser 17/04/2014 tarihinde ‘Değerlendirme ve Sınıflandırma Alt Kurulu Başkanlığı tarafından ‘Yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince film çocukların ve gençlerin ruh ve beden sağlığını etkileyici unsurlar, genel ahlak, insan onuruna aykırılık ve şiddet içermesi nedeniyle 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi içindir. Televizyonda gösterilmesi halinde 24.00-06.00 saatleri arası uygundur’ kararı alınmıştır.
Filmin içeriğine bakıldığında şiddet içeren sahnelerin son derece sınırlı olduğu, küfür ve kötü söz küfür ve kötü söz kullanımının yaş sınırlaması getirilmeyen diğer filmlere oranla kısıtlı olduğu, filmin hiç bir planında cinsel istismar işaret edecek bir kullanım bulunmadığı, korku öğelerinin hiç yer almadığı bütün bunlara bağlı olarak ahlaka mugayyir, dini değerleri süistimal eden ve insan onurunu rencide edecek bir unsurun olmamasına özellikle itina gösterildiği için yukarıdaki karara itiraz ediyor, ‘Değerlendirme ve Sınıflandırma Alt Kurulu Başkanlığı’ tarafınca yeniden incelenmesini saygılarımızla arz ederiz.’’  (KÜLTÜR SERVİSİ)

Çağdaş Günerbüyük'ün 'İtirazım var' yazısı...

ÖNCEKİ HABER

BDP milletvekilleri, HDP\'ye katılacak

SONRAKİ HABER

Şike Davası dosyası Ağır Ceza Mahkemesi\'ne ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...