17 Nisan 2014 15:16

Taraftar temsilcileri Meclise alınmadı

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, TBMM'de beraberindeki taraftar temsilcileri ile basın toplantı salonunda basın açıklaması yapmak isteyince, alınan güvenlik önlemi kapsamında temsilcileri polis tarafından salona alınmadı.

Taraftar temsilcileri Meclise alınmadı
Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, TBMM'de beraberindeki taraftar temsilcileri ile basın toplantı salonunda basın açıklaması yapmak isteyince, alınan güvenlik önlemi kapsamında temsilcileri polis tarafından salona alınmadı. Taraftar temsilcilerinin salona alınmamasına tepki gösteren Aksünger, durumu protesto etti ve basın toplantısını taraftar temsilcileri ile birlikte TBMM bahçesinde yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de Grup Toplantısına gittiği sırada yapılan saldırının ardından TBMM'de güvenlik önlemleri alındı. Alınan güvenlik önlemleri kapsamında, dışarıdan gelen vatandaşların basın toplantı salonuna alınmamaları uygulaması getirildi. Bugün beraberindeki taraftar temsilcileri ile birlikte E-Bilet uygulamasıyla ilgili açıklama yapmak isteyen CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, basın koridoru girişinde polis engeli ile karşılaştı. Polisin, dışarıdan gelen vatandaşların toplantı salonuna alınamayacağı yönündeki kararı hatırlatması üzerine Aksünger bunaü tepki gösterdi. Bu karara kızan Aksünger, polislere “Bunun sizinle alakası yok. Burada normalde alınması gereken güvenlik önlemleri kapıda alınmadıktan sonra, içeriye ziyaretçi olarak imza attığım adamların alınmamasını isteyen Meclis Başkanı günah geçişi arıyor" dedi.

Ardından Aksünger, uygulamayı protesto etmek için basın toplantısını basın kapası girişinde taraftar temsilcileri ile birlikte yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen Passolig Kartı uygulamasını eleştiren Aksünger, Passolig Kartı uygulamasının önceki yıllarda tribünlerde yaşanan olaylardan ötürü alınan bir tedbir olarak söylendiğini belirterek, “Gezi olaylarından sonra tribünlerin isyanları, kendi orada ifade ettikleri o büyük sloganlar birilerini ürküttü. Bu tamamen fişleme operasyonuyken, bir tarafından da Anayasal olan hakların çiğnenmesini getiriyor. TFF, spor için değil, kendisi için uygulamalar getiriyor, neresinden baksak saçma" dedi.

Bu uygulamayı tüm topluma kabul ettirmeye çalışmanın faşizan bir uygulama olduğunu söyleyen Aksünger, "TFF'nin iktidar güdümünde olduğu için Başbakan'ın talimatlarını yerine getirdi. Bu uygulamanın durdurulması gereğini ortaya koyuyoruz. Gerekirse hukuk yollarının hepsini deneyeceğiz. Yıldırım Demirören'in babası nasıl talimat alıyorsa Başbakan'dan aldığı talimatla yaptığı bu uygulamaları sonlandırmak için bütün hukuki mücadeleyi vereceğiz" dedi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kuşu halkı yine sandığa gitmeyecek

SONRAKİ HABER

Putin: Ukrayna\'da anlaşmayı üçüncü ülkeler sağlamamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...