17 Nisan 2014 12:16

Gül: Her şey belli, herkesin işine gücüne bakması lazım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Önümüzde başka seçimler var diye karamsarlığa kapılmamak lazım. Daha önce ortaya çıkarılan suni krizler, yeni kurallar ve düzenlemeler getirdi ve her şey belli. O yüzden herkesin işine gücüne bakması lazım" dedi.

Gül: Her şey belli, herkesin işine gücüne bakması lazım
Paylaş

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de ekonomide 2000'li yıllara kadar büyük sıkıntılar çekildiğini ama bugün özel sektörü öne çıkartan bir şekilde devam ettiğini söyledi.

"2001 krizinden aldığımız derslerle yeniden yapılanıp çok köklü reformlarla Türkiye'yi yenilemeye başladık" iddiasında bulunan Gül, "30 yıldan sonra Türkiye'de enflasyon tek rakamlı seviyelere indi. İstihdamda da iyi duruma geldik. Reformlar el ele devam etti bu süreçte. Türkiye dışarıdan gelen şoklara karşı da hazır hale geldi. 2009 krizini de en az hasarla atlatan ülke olduk" dedi.

Türkiye'nin tek amacının AB üyeliği olmadığını ifade eden Gül, "Önemli olan oradaki demokrasi standartlarına sahip olmak. Türkiye artık alt orta gelirli bir ülke değil. Üst orta gelirli bir ülkeyiz. Ama bizim amacımız böyle devam etmek değil. Daha üst gelirli bir ülke olmak hepimizin hedefi" diye konuştu.

Devlet sisteminde anayasa ve kanunların bağlayıcılığını savunan Gül, devlet içerisinde ayrı devlet ve oluşumların söz konusu olamayacağını dile getirerek, şunları söyledi: "Türkiye'de hukukun eşit olarak uygulanması, Türkiye'nin yüksek gelirli ülke olma yolundaki en önemli şarttır. Moral motivasyon her alanda çok önemli. Seçim döneminin ne kadar sert ve gergin olduğunu hep beraber yaşadık. Ama Türk siyasi geleneği böyle. Tabii ki gelişmiş ülkelerde bu tip gelenekler yok. Ben inanıyorum ki; bizde de bunlar değişecektir. Bunların kimsenin moralini bozmaması gerekir. İstikrar ve güven ortamı ancak ülkeyi büyütebilir. Önümüzde başka seçimler var diye karamsarlığa kapılmamak lazım. Daha önce ortaya çıkarılan suni krizler, yeni kurallar ve düzenlemeler getirdi ve her şey belli. O yüzden herkesin işine gücüne bakması lazım." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Yeni bir Kenan Evren\'e ihtiyaç yok

SONRAKİ HABER

\'Karşı\'ya ilan vermeyin\' talimatınız oldu mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...