17 Nisan 2014 11:26

Yargıtay, Şike Davası'nda itirazları reddetti

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın Şike Davası kapsamında aldığı ve Yargıtay tarafından onanan cezasına yaptığı itirazı reddetti.

Yargıtay, Şike Davası\'nda itirazları reddetti
Paylaş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda Şike Davası olarak bilinen davaya yapılan itirazları reddetti. Başsavcılık, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında olduğu sanıkların infaz sürecinin başlaması için dosyayı bugün İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Temmuz 2012'de verdiği kararda Aziz Yıldırım'a şikeye teşvik suçundan 3 yıl 9 ay, örgüt kurmak suçundan ise 2 yıl 6 olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay ceza vermişti. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi Aziz Yıldırım'ın İstanbul BB -Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor - Fenerbahçe, Fenerbahçe - MKE Ankaragücü ve Sivasspor - Fenerbahçe maçlarından şike, Trabzonspor - Bursaspor, Eskişehirspor -Trabzonspor, Trabzonspor- İstanbul BB maçlarından ise teşvik primi suçlarından 3 yıl 9 aylık hapis cezası onamıştı. Daire, Yıldırım’ın hakkında suç örgütü kurmak suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının da onanmasına hükmetti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyaya yapılan itirazları yerinde görmeyerek, dosyayı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

YILDIRIM’IN BAŞKANLIĞI DÜŞECEK

Başsavcılığın gönderdiği Şike Davasının dosyasının İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşmasının ardından, infaz işlemleri tamamlanacak ve dosya İnfaz Savcılığına gönderilecek. İnfaz Savcılığı, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, yakalama kararı çıkaracak. Böylece Aziz Yıldırım'ın infaz süreci başlamış olacak. Yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalan Yıldırım, cezasının geri kalanı olan 2 yıl 2 ay için hapis yatacak. Yıldırım savcılıktan 6 ay infaz ertelemesi isteyebilecek.

Aziz Yıldırım’ın cezaevine girip girmeyeceği konusu bireysel başvuru yaptığı Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararın ardından netlik kazanacak.

Cezası onanan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı da düşecek.  (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Memur Sen: 1 Mayıs\'tan \'Gezi\' çıkartmak istiyorlar

SONRAKİ HABER

Doktor Ersin Arslan anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...