17 Nisan 2014 09:00

Kral Kupası'nı Barcelona'yı 2-1 yenen Real Madrid kazandı

Real Madrid, İspanya Kral Kupası finalinde Barcelona'yı 2-1 yenerek kupayı 19'uncu kez müzesine götürdü.

Kral Kupası\'nı Barcelona\'yı 2-1 yenen Real Madrid kazandı
Paylaş

Real Madrid, İspanya Kral Kupası finalinde Barcelona'yı 2-1 yenerek kupayı 19'uncu kez müzesine götürdü.

İspanya Kral Kupası finalinde Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya geldi. Mestalla Stadı'nda oynanan ve yoğun çekişmeye sahne olan mücadele 2-1 Real Madrid üstünlüğüyle son buldu.

Real Madrid'in gollerini 11'inci dakikada Di Maria ve 87'nci dakikada Gareth Bale kaydetti. Barcelona'ya 69. dakikada Bartra'nın kaydettiği gol yetmedi. Real Madrid bu zaferle birlikte kupayı 19'uncu kez müzesine götürdü.

RONALDO'NUN YOKLUĞUNU BALE ARATMADI


Sakatlığı nedeniyle Barcelona karşısında forma giyemeyen ve Kral Kupası finalinde takımını yalnız bırakan Cristiano Ronaldo'nun yokluğunda Gareth Bale hem oyunu hem de attığı şık golle geceye damgasını vurdu.

Skoru 1-1'e getiren Barcelona ikinci golü ararken arkada da büyük boşluklar verdi. Bu boşluktan faydalanan Gareth Bale, yaklaşık 60 metre dribling yaparak kaleci Pinto'yı bacaklarının arasından avladı ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Bu golden sonra Barcelona pes etmedi. Rakip kaleye tüm hatlarıyla yüklenen Barcelona'da atılan bir ara topu sonrası Casillas ile karşı karşıya kalan Neymar'ın şutu direkten döndü. Maçta 2-1 Real Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi.

Kral Kupası finalindeki son El Clasico, 2011 yılında yine Valencia'nın Mestalla Stadı'nda sahne almış ve Real Madrid o mücadeleyi de 1-0 kazanarak kupayı havaya kaldıran takım olmuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kanalizasyon suyu 4 daireyi bastı

SONRAKİ HABER

Devlet bir katliam davasını daha kapatıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...