19 Haziran 2011 12:20

PAKETE HAYIR, SEÇİME EVET

YUNANİSTAN’da yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre halkın yaklaşık yarısı, ekonomik kriz yaşayan hükümetin, AB ve IMF’nin şart koştuğu sert ekonomik önlemler paketini istemediğini ortaya çıkardı. Ankete göre erken seçim talep eden halk hükümetin istifasını istiyor. TO VİMA: “HALK KÖTÜMSER

PAKETE HAYIR,  SEÇİME EVET
Paylaş

YUNANİSTAN’da yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre halkın yaklaşık yarısı, ekonomik kriz yaşayan hükümetin, AB ve IMF’nin şart koştuğu sert ekonomik önlemler paketini istemediğini ortaya çıkardı. Ankete göre erken seçim talep eden halk hükümetin istifasını istiyor.
 

TO VİMA: “HALK KÖTÜMSER”
Başbakan Yorgo Papandreu’nun Cuma günü kabinede değişikliğe gitmesi öncesinde, 14-15 Haziran günlerinde ülke çapında yapılan ve yarın To Vima gazetesinde yer alacak olan kamuoyu yoklaması sonuçlarına göre, yüzde 47,5’luk kesim, “Parlamento hükümetin reform paketini reddetmeli ve erken seçime gidilmeli” görüşünü destekledi. İkinci kurtarma desteğini getirebilecek paketin parlamento tarafından onaylanmasını savunanlar ise üçte birlik kesim oldu ve oranı yüzde 34,8’de kaldı. Kamuoyu yoklaması sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 90’ı, ülkenin gidişatı konusunda iyimser olmadığını belirtti. Ancak ülkenin Euro Bölgesinde kalmasına destek de yüzde 80’e ulaştı.
 (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

NATO yine ‘yanlışlık’ yaptı

SONRAKİ HABER

Yemen halkı açlığın pençesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...