19 Haziran 2011 12:19

ABD-Taliban görüşmesi

AFGANİSTAN Devlet Başkanı Hamid Karzai, El Kaide lideri     Usame bin Ladin’i öldürerek terörle mücadelede avantaj kazanan ABD’nin Afganistan’daki Taliban ile barış müzakerelerinde bulunduğunu açıkladı. Böylece birkaç aydan bu yana Taliban’la masaya oturulduğuna dair gelen haberler ilk kez yetkili biri t

ABD-Taliban görüşmesi
Paylaş

AFGANİSTAN Devlet Başkanı Hamid Karzai, El Kaide lideri     Usame bin Ladin’i öldürerek terörle mücadelede avantaj kazanan ABD’nin Afganistan’daki Taliban ile barış müzakerelerinde bulunduğunu açıkladı. Böylece birkaç aydan bu yana Taliban’la masaya oturulduğuna dair gelen haberler ilk kez yetkili biri tarafından teyit edilmiş oldu. Başkent Kabil’de basına bilgi veren Karzai, görüşmelere başta ABD askerleri olmak üzere yabancı askeri temsilcilerin katıldığını ama toplantıların şuan için geniş katılımlı gerçekleşmediğini söyledi. Temsilciler arasında temas sağlandığını belirten Afgan devlet başkanı, müzakerelerde izlenecek takvimin  henüz net olmadığını kaydetti.

AÇIKLAMA YAPILAN BİNAYA SALDIRI
Öte yandan Karzai’nin açıklama yaptığı başkanlık sarayı yakınındaki polis merkezine saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda 3 kişi öldü. Karzai açıklamasının, Taliban ve El Kaide yaptırım listelerini birbirinden ayıran ve Taliban’a yönelik yaptırımları azaltan BM Güvenlik Konseyi kararının hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

ALMAN İŞGALCİLERE SALDIRI
Afganistan’ın kuzeyinde seyir halindeki bir Alman askeri konvoyuna yönelik düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü. Patlamaya bir intihar saldırısının mı yoksa yol kenarına yerleştirilmiş bir bombanın mı neden olduğu belli değil. Afgan yetkili Mahbubullah Seyidi, zırhlı ve sivil araçların tahrip edildiği patlamada yoldan geçen iki sivilin öldüğünün belirlendiğini ve bir intihar saldırısı olması ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. Öte yandan Afganistan’da önceki gün meydana gelen patlamayla ilgili olarak ölen 4 kişiye dair yapılan açıklamada NATO sözcüsü İngiliz Binbaşı Tim James, askerlerin hepsinin trafik kazasında öldüğünü söyledi ancak kazanın nasıl olduğuna ve ne tür bir aracın kaza yaptığına ilişkin bilgi vermedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EL ARABİYA: Türkiye’den Şam’a ‘uyarı mektubu’

SONRAKİ HABER

NATO yine ‘yanlışlık’ yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...