15 Nisan 2014 15:23

‘Birileri haşhaşı fazla kaçırmış’

Erdoğan, MİT’e ait TIR’ların aranması nedeniyle tutuklanan iki kişinin serbest bırakılmasına tepki göstererek paralel yapı eleştirilerini tekrarladı. Başbakan, “Birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir. Biz asla geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz. Adliye koridorlarından o çeteleri temizleyeceğiz” diyerek yargıya açık savaş ilan etti.

‘Birileri haşhaşı fazla kaçırmış’
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  MİT’e ait TIR’ların aranması nedeniyle tutuklanan iki kişinin serbest bırakılmasına tepki göstererek paralel yapı eleştirilerini tekrarladı. Başbakan, “Birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir. Biz asla geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz. Adliye koridorlarından o çeteleri temizleyeceğiz” diyerek yargıya açık savaş ilan etti.

Başbakan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasına Adana’da MİT’e ait TIR’ların aranması nedeniyle açılan ‘casusluk’ soruşturması kapsamında tutuklanan ve bir üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılan askerlerin serbest kalmasını eleştirerek başladı. “MİT’in TIR’larına saldırıldı. Bunda amaç Türkiye’ye terör örgütlerine yardım eden ülke iftirası atmaktı” diyen Erdoğan, ülke kurumlarına yerleşmiş çete mensuplarının operasyonu yaptıklarını iddia etti. TIR’lara operasyonu yapanların Türkiye’yi uluslararası alanda zora sokmak için yaptıklarını ileri süren Başbakan, “İnanın düşman gelse böyle namertçe davranmazdı” dedi.

DIŞARIDA DA KÖŞE YAZILARI MARİFETİYLE...

Geçtiğimiz hafta dünya basınında ‘sarin gazı iddialarını’ yazan köşe yazarlarını da hedef alan Başbakan, “İçeride hainler çalışırken dışarıda da raporlar, köşe yazıları marifetiyle bir operasyon başlatıldı. El Kaide ile Türkiye arasında bir bağlantı varmış gibi bir algı oluşturulmak istendi” dedi. ABD’de kara propaganda yapıldığını öne süren Başbakan, “Ülkelere mektuplar yazılarak, hatta Ermeni lobisinin temsilcileriyle işbirliği yapılarak. Hatta onlara parasal destek verilerek Türkiye’ye karşı çok çirkin, çok alçakça karalama kampanyaları yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

YARGIYA AÇIK SAVAŞ İLANI

MİT’e ait TIR’ların durdurulması Dışişleri’ndeki toplantının dinlenmesi ve diğer hukuksuz dinlemeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Adana’da bir vatansever savcı çıktı soruşturma başlattı. Aradan birkaç gün geçmeden o paralel yapının mensupları devreye girdi ve soruşturmaya müdahale ettiler. Paralel yapının yargı mensupları tutuklu zanlıları serbest bırakıyor. Haklarında güçlü deliller bulunan zanlıları serbest bırakılması gerçekten düşündürücüdür.”
“Biz yargının bir kısmına yerleşmiş bu kokuşmuşluğu dile getirdiğimizde birileri siyaset yargıya müdahale ediyor diye ayağa kalkıyor” diyen Başbakan, Adana’da casuslar lehine, hainler lehine karar alınabildiğini öne sürdü. Bu meselenin sadece kendi meselesi olmadığını söyleyen Erdoğan, “HSYK bu hukuk cinayeti karşısında daha ne kadar sessiz ve tepkisiz kalacak” dedi.

Tek başlarına kalsalar da ülkenin çıkarlarını hukuka inanmış olan yargı mensuplarıyla savunmaya devam edeceklerine savunan Başbakan şu ifadeleri kullandı: Birileri tehdide boyun eğmiş birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir. Ama biz asla geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz. Adliye koridorlarından o çeteleri temizleyeceğiz. Ama bu akşamdan sabaha olmaz. 35 yıllık bir yapılanmadan bahsediyoruz.”

‘KRİZE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de şunları söyledi: “Ağustos ayında tarihimizde ilk kez cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Geçmişte olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir krize dönüşmesine izin vermeyeceğiz.”  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DHL’de anlaşma sağlanamadı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu\'dan Gestapo benzetmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa