15 Nisan 2014 15:20

DHL’de anlaşma sağlanamadı

TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan ve yüzlerce gün süren mücadele sonucu sendika haklarını kazanan DHL işçileri işverenle masaya oturdu. Arabulucu görüşmesinin sonuçlandığını ve anlaşma sağlanamadığını belirten TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, 24 Nisan tarihine kadar herhangi bir anlaşma sağlanamaması halinde grev kararı alacaklarını söyledi.

DHL’de anlaşma sağlanamadı
Paylaş

TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan ve yüzlerce gün süren mücadele sonucu sendika haklarını kazanan DHL işçileri işverenle masaya oturdu. Arabulucu görüşmesinin sonuçlandığını ve anlaşma sağlanamadığını belirten  TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, 24 Nisan tarihine kadar herhangi bir anlaşma sağlanamaması halinde grev kararı alacaklarını söyledi.

Şimdilik işverenle yürütülen görüşmelerin koptuğunu, anlaşma sağlanamadığını anlatan Öztürk  “Bölgelerde toplantılar yaparak arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Şu an grev kararı almadık ama 24 Nisan tarihine kadar anlaşma sağlanamazsa 4 Mayıs’ta fiili olarak greve başlamak zorundayız” dedi. Sendika olarak TİS sürecini anlaşmayla bitirmek istediklerini ancak DHL patronunun herhangi bir adım atmadığına dikkat çeken Öztürk, işveren adım atmazsa grev yapmaktan çekinmeyeceklerinin altını çizdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DEDAŞ’ta direniş sona erdi

SONRAKİ HABER

‘Birileri haşhaşı fazla kaçırmış’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...