15 Nisan 2014 14:41

Karşı Yazarı Özipekçi: Yaşadığımız ne etiğe ne hukuka sığar

Yayın hayatına veda eden Karşı Gazetesi yazarlarından Romina Özipekçi ile sohbet ettik. Özipkeçi, 'Karşı karşıya kaldığımız bu durum ne hukuka ne de ahlaka sığar' diye tepki gösterdi ve gazetenin bir yıl bile dolmadan kapatılması kararının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Karşı Yazarı Özipekçi: Yaşadığımız ne etiğe ne hukuka sığar
Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

Okuyucularına “Veda değil hoşçakal” manşetiyle veda eden Karşı gazetesinde direniş devam ediyor. Çaycısından genel yayın yönetmenine Karşı gazetesinin vücuda bürünmesine emek veren herkes gazetenin Zeytinburnu’nda binasında kararlı şekilde direniyor. Biz de direnişte bulunan Karşı gazetesi çalışanlarını ziyaret ediyoruz. Heyecan içinde hummalı bir hareketlilik var. Gazeteciler hem Twitter üzerinden kurdukları Direniş gazetesiyle seslerini duyurmaya çalışıyor hem de gelen dayanışma ziyaretlerini kabul ediyor. Yani Karşı’da  yayın dursa da mesaiye tam gaz devam.
Gazete yazarlarından Romina Özipekçi ile sohbet ediyoruz. Özipkeçi, “Karşı karşıya kaldığımız bu durum ne hukuka ne de ahlaka sığar” diye tepki gösteriyor. Gazetenin bir yıl bile dolmadan kapatılması kararının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini dile getirerek, “Ticarete atılan herkes bilir ki ilk bir yıl her şeyi göze alarak bir işe atılırsın. Kaldı ki bağımsız gazete çıkarmak zordur ama biz 65 sayı çıkarmayı başarabildik. Demek ki devam edebilirdik” diyor. 94 emekçinin emeğinin yerde bırakıldığına vurgu yapan Özipekçi, öte yandan gazete patronunun çalışanların haklarına ilişkin sürekli değişen açıklamalar yaparak gazete çalışanlarına direnişten başka bir yol bırakmadığına dikkat çekiyor.

TALEPLER KARŞILANANA KADAR DİRENİŞE DEVAM
Direnişteki gazetecilerden Burak Öz’le sohbet ediyoruz. Öz, gazete sayfasının düzenlemesini yaparken, hazırladıkları sayfaların aslında gazetenin son sayısı olduğunu bir anda öğrendiklerini anlatıyor. Gazetenin kapatılma kararının kendilerinde şaşkınlık yarattığını belirterek, “Bize daha öncesinde gazetenin kapatılacağına dair herhangi bir bildirimde bulunulmadı. Gazetenin kapatılacağına dair hiçbir emare yoktu” diye ekliyor. Çoğu gazetecinin işinden ayrılarak Karşı gazetesinde çalışmaya başladığını da vurgulayarak, “Bu arkadaşlarımız ne yapacak” diye sordu.
‘Gazetecilerin ardından direnişin bir diğer parçası yemekhane çalışanlarının yanına gidiyoruz. Onlar da ilk defa bir direnişe katılmışlar. İşçilerden Rahime Yılmaz, gazetenin kapatılacağını duyduklarını şok olduklarını anlatıyor. Nezihe Yücel ise, “İşsiz kalmak istemiyoruz. O yüzden buradayız” diye araya giriyor. Direnişte olan her bir gazete çalışanı haklarını alana kadar direnmekte kararlı olduklarını ifade ediyor.    

DİRENİŞ BÜYÜYOR
Çalışanlar, Direniş gazetesinin ikinci sayısını da çıkardı. Gazetenin manşeti “ Direniş büyüyor”. Gazetenin birinci sayfasında gün boyu dayanışma ziyaretinde bulunanlar, mesaj gönderenler yer aldı ve çalışanların direnişine dair ayrıntılara yer verildi.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Film Festivali’nde bugün

SONRAKİ HABER

Nesli tükenmekte olan Karakulak Datça’ya indi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...