15 Nisan 2014 13:24

Ali Ece ve Bağış Erten, E-Bilet'i değerlendirdi

Hayat Televizyonu ekranlarında Orhan Uluca ve Fatih Atlay’ın sunduğu #direnfutbol programında bu hafta E-Bilet tartışılırken, programa telefonla bağlanan spor yazarları Ali Ece ve Bağış Erten uygulamayı değerlendirdi.

Ali Ece ve Bağış Erten, E-Bilet\'i değerlendirdi
Paylaş

Türkiye futbolunda E-Bilet uygulaması yürürlüğe girdi. E-Bilet ilk testini hafta sonu Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde verecek ancak şu ana kadar satılan bilet sayısı 4 bini geçmiyor. Bu arada uygulamanın önümüzdeki sezondan itibaren başlatılması yönündeki talep de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından reddedildi.

Hayat Televizyonu ekranlarında Orhan Uluca ve Fatih Atlay’ın sunduğu #direnfutbol programında bu hafta E-Bilet tartışılırken, programa telefonla bağlanan spor yazarları Ali Ece ve Bağış Erten uygulamayı değerlendirdi.

İTALYA’DA E-BİLETİN SONUÇLARI

E-Bilet sisteminin uygulandığı İtalya’dan örnek veren Ali Ece, E-Bilet uygulaması sonrası adli makamlarca tespit edilen şiddet olaylarının sayısında azalma olduğunu ancak bunun holiganizmi ve genel futbol şiddetini azaltmadığı gibi maça gitme oranlarını da bir hayli düşürdüğünü belirtti. Takımların yüzde 90’ının tribün gelirlerinin azaldığını ve bu yüzden kulüplerin de E-Bilet uygulamasından hoşnutsuz olduğunu söyleyen Ali Ece, “Şiddet sorunu çözülmek isteniyorsa önce toplumdaki şiddeti bitireceksiniz. İtalya’da E-Bilet var da ne oldu, ırkçı tezahüratlar devam ediyor. İtalya’nın en çok kazanan bölgelerinde, Kuzey İtalya’da, Roma’da devam ediyor hem de” dedi. Ali Ece, uygulamanın Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla başlatılmasının da ev sahibi Beşiktaş’a haksızlık olduğunu “Zamanlama manidar” sözleriyle ortaya koydu.

‘HEPİMİZ İBB OLALIM SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN’

E-Bilet için “Hayatımda gördüğüm en kötü uygulama” diyen Bağış Erten de, sistemin “Okullar olmasaydı Eğitim Sistemi’ni ne güzel idare ederdim” sistemi olduğunu belirtti. Beşiktaş-Fenerbahçe maçı için yalnızca 3 bin bilet satıldığını hatırlatan Erten, “Oh ne güzel. Hepimiz bir gün İstanbul Büyükşehir Belediyespor oluruz. Sorunlar çözülür” dedi. Erten, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını bir avuç insan izlerse ülkedeki tüm spor yöneticilerinin istifa etmesi gerektiğini belirtti.

‘BİRİSİ LİG BİTMEDEN E-BİLET’İ GÖRECEĞİM’ DEMİŞ

“E-Bilet uygulaması neden ligin bitimine 5 hafta kala uygulamaya sokuldu” sorusunu da yanıtlayan Erten, “Eski Spor Bakanı(Suat Kılıç) E-Bilet’i onur meselesi haline getirmişti. Türkiye’de siyaset böyle yürüyor, inatla. Birisi 'Lig bitmeden E-Bileti göreceğim' demiş anlaşılan” dedi.
E-Bilet için ekstradan para ödenmesinin de Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’lıların 25, diğer takım taraftarlarının 15 lira ödemesinin de haksızlık olduğunu söyleyen Erten, henüz Fenerbahçe’nin projeye dahil edilemediğini de hatırlattı. Erten, E-Bilet sisteminin “bilet dağıtma”, “karaborsa” gibi uygulamaları çözmesinin de garanti olmadığını kendi İtalya deneyimiyle aktardı: “İtalya’da E-Bilet var. 2 sene önce ben orada stada Matteo diye girdim!”

‘ÖRGÜTLÜ KARŞI ÇIKIŞ SERGİLENMELİ’

Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Sakızlıoğlu da E-Bilet’in 6222 Sayılı Yasa kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Pankart sokmak yasak. Belirli tezahüratları yapmak yasak. Deplasmana gitmek yasak. E-Bilet de bunların son halkası. Kulüpler Birliği E-Bilet’e hazır değiliz diyor. Taraftar dernekleri hayır diyor. Ancak her ne hikmetse uygulama yürürlüğe giriyor. Buna karşı taraftarlar örgütlü bir duruş sergilemeli” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocukların HES şarkısının yargılandığı dava yarın

SONRAKİ HABER

Dicle Üniversitesi\'nde sınavlar iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...