14 Nisan 2014 14:58

Hakkari Valisi kapıları kapadı

Meskan Dağı’nda yapılmak istenen kalekola karşı 6 Nisan’da BDP ve kentteki demokratik kitle örgütlerinin başlattığı çadır eylemi sürerken, kurumlar adına vali ile görüşmek isteyen İHD, MAZLUMDER ve Hakkari Barosu yöneticilerine olumsuz yanıt verildi.

Hakkari Valisi kapıları kapadı
Paylaş

Meskan Dağı’nda yapılmak istenen kalekola karşı 6 Nisan’da BDP ve kentteki demokratik kitle örgütlerinin başlattığı çadır eylemi sürerken, kurumlar adına vali ile görüşmek isteyen İHD, MAZLUMDER ve Hakkari Barosu yöneticilerine olumsuz yanıt verildi. Görüşmeyi reddeden Vali Necmettin Kalkan, heyeti yardımcısına yönlendirirken, bu tutuma tepki gösteren kurum temsilcileri Hakkari Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Heyet adına konuşan MAZLUMDER Şube Başkanı Cengiz Şen, sürecin sağduyulu şekilde sürmesi için tüm girişim ve diyalog kapılarını açık tutmalarına rağmen Hakkari Valisi Kalkan’a bir türlü ulaşamadıklarını söyledi. Valinin kentteki hiçbir kurum yetkilisine randevu vermediğini söyleyen Şen, “Bir haftadır çözüm için girişimde bulunmamıza ve kendilerine ricada bulunmamıza rağmen bize randevu vermiyor. Hakkari’nin diyaloğa kapalı, hiç kimseyle görüşmeyen bir valiye ihtiyacı yok. Hakkari’nin şiddete, kaosa ihtiyacı yok. Hakkari’nin diyaloğa açık, insanları ile barışık bir valiye ihtiyacı var” dedi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

\'Berkin, ekmek, özgürlük\'

SONRAKİ HABER

AKP, Erciş’i 197 milyon lira borçla devretti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...