14 Nisan 2014 14:17

Dicle Üniversitesi'nden 'paralel' açıklama

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in açıklamalarından sonra Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) Rektörü Ayşe Jale Saraç, paralel devletin üniversitede faaliyet yürütmesine asla ve asla izin verilmeyeceğini ileri sürerek, kendisi hakkındaki iddiaları yalandı.

Dicle Üniversitesi\'nden \'paralel\' açıklama
Paylaş

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in açıklamalarından sonra Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) Rektörü Ayşe Jale Saraç, paralel devletin üniversitede faaliyet yürütmesine asla ve asla izin verilmeyeceğini ileri sürerek, kendisi hakkındaki iddiaları yalandı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve AKP MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın Dicle Üniversitesi'ndeki (DÜ) rektör seçimindeki usulsüzlük yapıldığı ve üniversitede cemaat kadrolaşmasının yapıldığı yönündeki iddialarına Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) Rektörü Ayşe Jale Saraç'tan yanıt geldi. Saraç, rektörlük binasındaki Senato Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Saraç, konuyla alakalı olarak yapılan tüm açıklamaların gerçeklikle bağdaşmadığını ileri sürerek, tamamen karalamaya yönelik bilinçli olarak yapılan bir tutumla karşılaştıklarını dile getirdi. Yaptıkları çalışmalarla halkın beğenisini kazandıklarını ve aynı zamanda bu çalışmaların kurumsal kimliklerini de ortaya koyduğunu savunan Saraç, üniversite çalışmalarında kişisel menfaat ve ilişkilenmeler içerisine girmediklerini iddia etti. Saraç, "Hiç kimse üzerinde rant hesapları yapmadık. Asla ne kendime ne de bir başka gruba bu tür hesapların peşinden gidilmesini söylemedim. Belki de bu yüzden de birçok kesimle kırgınlıklar yaşadım" dedi. Geçmiş üniversite yönetiminin bazı yanlışlıkları olmuş olabileceğini belirten Saraç, kendisinin bulunduğu dönem itibariyle ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

'BİZ BAŞKA BİR AÇIKLAMA BEKLERDİK'

Kendisi ve kurum hakkında yapılan açıklamaların oldukça talihsiz açıklamalar olduğunu ifade eden Saraç, AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in açıklamalarına ilişkin, "Bu beyanatları yapan milletvekili zatın, bu şekilde değil de, üniversitedeki çalışmalarda ne gibi bir katkı sunabiliriz demesini beklerdim" şeklinde konuştu.

'ELDE BİLGİ YOK BELGE YOK'

Aynı karalama politikalarını geçmiş dönemki rektörlük seçimlerinde de yürürlüğe konulduğunu belirten Saraç, "O zaman da ellerinde belgeler, bilgiler olduğuna dair açıklamalarda bulundular. Bu belgeleri Mart ayında ortaya koyacaklarını söylediler. Bizde dedik ki sakın Mart'ı beklemeyin, elinizde ne belge, bilgi varsa lütfen hemen bunları gerekli mercilere teslim edin dedik. Fakat aradan uzunca bir zaman geçmesine rağmen elde bilgi yok belge yok" dedi.

PARALEL YAPIYI KABUL ETMEDİ

Cemaatle ilişkili olduğu iddialarına da cevap veren Saraç, şunları ileri sürdü: "Paralel devletin üniversitemizde faaliyet yürütmesine asla ve asla izin verilmez. Özellikle devlet hiyerarşisine bağlı olduğumu ve bu anlamda bu hiyerarşiye saygı duyduğumu herkes bilir. Bizi buraya atayanlara da yazık ediyorlar." (Diyarbakır/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

43 Kürt siyasetçi için itirazda bulunuldu

SONRAKİ HABER

‘28 Şubat’tan daha beter’ diyerek ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...