14 Nisan 2014 06:00

Hayat kurtardı hayatı karartıldı

Pendik Esenyalı Mahallesinde eski eşi tarafından benzin dökülerek yakılan Gönül Çalışkan isimli kadını kurtaranın bir Tersane İşçisi Hasan Doğan olduğu ortaya çıktı. Doğan, kendisini kadının üzerine atarak kadını saran alevlerden kurtarmaya çalışmıştı. Doğan’ın bu sırada ve iki kolu ve elleri yandı, hastane tedavi için para istedi, iş göremez raporu alan Doğan bu sürede çocuklarını geçindirebilmek için devlet kurumlarından destek talep etti. Ama tıpkı eşinden kurtulmak için yardım isteyen kadına yapıldığı gibi kapılar yüzüne kapandı.

Hayat kurtardı hayatı karartıldı
Paylaş

Erdem GEYİK
İstanbul

Pendik Esenyalı Mahallesinde eski eşi tarafından benzin dökülerek yakılan Gönül Çalışkan isimli kadını kurtaranın Tersane İşçisi Hasan Doğan olduğu ortaya çıktı. Doğan, kendisini kadının üzerine atarak kadını saran alevlerden kurtarmaya çalışmıştı. Doğan’ın bu sırada iki kolu ve elleri yandı, hastane tedavi için para istedi, iş göremez raporu alan Doğan bu sürede çocuklarını geçindirebilmek için devlet kurumlarından destek talep etti. Ama tıpkı eşinden kurtulmak için yardım isteyen kadına yapıldığı gibi kapılar yüzüne kapandı. Olaydan hemen sonra hastaneye kaldırılan Gönül Çalışkan ise halen bilinci kapalı bir şekilde Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında.

‘SÖNDÜRDÜM, KOCASI BİR DAHA YAKMAYA ÇALIŞTI’

Olayın canlı tanığı Hasan Doğan yaşananları söyle anlatı: “Sabah erken saatlerde işe gidiyordum, birden kadın çığlıkları duydum ve alevler içinde kalan kadını görünce hemen müdahale ederek bedenini saran alevleri söndürmeye başladım. Tam söndürdüm derken kocası tekrara elinde benzinle karısının üzerine yürüdü ve benzin dökmeye çalıştı o sırada bağırdım ve elimi belime götürerek silah çekmiş gibi yaptım. Bunu gören adam hemen oradan kaçtı. Koskoca mahallede herkes durmuş olayı izliyordu. Gerçekten insanlık dışı bir durumdu. Kadın arkadaşı hastaneye kaldırdık. Benim iki elim ve kollarım yandı”

HASTANEDE PARA İSTEDİLER

4 çocuğu olan Hasan Doğan, “iş göremez” raporu aldığını söyledi. Yevmiyeli işçilik yapan ve sigortası da olmayan Doğan en az 6 ay çalışamayacak. Öte yandan Hasan Doğan’nın olayın ardından yaşadıkları da sağlık sisteminin geldiği durumu gözler önüne seriyor. Olaydan hemen sonra en yakın hastaneye gittiğini söyleyen Doğan, “Olayı hastanedeki yetkililere anlattım ama benden 40 lira muayene ücreti istediler. Gerçekten çok şaşkınım, bu kadar rezil bir durum görmedim, insanlıktan utandım. Hastaneden çıktıktan sonra olayın ne olduğunu anlamaya çalıştım, ne o kadını ne de onu yakmaya kalkışan adamı tanıyorum. Öğrendiğim kadarıyla adam her gün karısını, çocuklarını döven bir adammış. Yanan kadın arkadaş defalarca savcılığa, karakola gidip koruma istemiş, yardım istemiş ama bir cevap alamamış. Şimdi bu kadın arkadaş ölüm döşeğinde, bunun hesabını kim verecek? Aileden sorumlu bakanlık ne zaman görevini yapacak?​” diye sordu. 

KAYMAKAMLIK GERİ ÇEVİRDİ

Aldığı yevmiye ile çocuklarını okuttuğu için iş göremez raporu alınca Kaymakamlığa ve belediyeye gittiğini belirten Doğan, “Durumu anlatayım dedim, sonuçta ben bir insanı kurtardım bu duygularla gittim ama beni dilenci yerine koydular ve ‘Sana yol parası verelim git’ dediler, yapacak bir şey yok dediler. Olayla ilgili suç duyurusunda da bulundum ama savcıya sizin aracılığınızla şunu sormak istiyorum; yarın bu adam ceza almazsa, içeriden çıkarsa benim hayatımı koruyacak mısınız? O kadını ölüme terk ettiniz benim hayatım ne olacak? Ben insanlık görevimi yaptım bu suç mudur? Devletin kendi kaderine terk ettiği bir kadını hayatım pahasına kurtarmaya çalıştım, bana teşekkür etmesi gereken devletin kurumları görmezden geliyorlar gerçekten anlaşılır bir durum değil.”

ÖNCEKİ HABER

Yatağan işçisinin hatıra defteri

SONRAKİ HABER

Düğünde silahlı çatışma: 23 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...