13 Nisan 2014 19:52

Karşı gazetesi çalışanları işyerinde direniş başlattı

Karşı gazetesi çalışanları kendilerine bir tebligatta bulunmadan ödemeleri yapılmadan gazetenin kapatılmasını protesto etmek için işyerinde direniş başlattı.

Karşı gazetesi çalışanları işyerinde direniş başlattı
Paylaş

Karşı gazetesi çalışanları kendilerine bir tebligatta bulunmadan ödemeleri yapılmadan gazetenin kapatılmasını protesto etmek için işyerinde direniş başlattı

Yarın son sayısıyla okurları karşısına çıkacağını belirten Karşı gazetesinin çalışanları, gazete binasından hak ettikleri ödemeler yapılana kadar ayrılmayacaklarını açıkladı.

Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir başta olmak üzere yaklaşık 40 gazete çalışanı, ödeme yapılana kadar gazeteyi terk etmeyecek.

Gazetemize konuşan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir Ankara büro ve İstanbul'da çalışanların hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden, hiçbir ödeme yapılmadan işlerine son verildiğini belirterek “Bunun üzerine beklemeye geçtik. Haklarımızı alana kadar direnişe devam edeceğiz” diye konuştu

Karşı gazetesinde direnişte olan basın emekçileri twitter'den bir gazete sayfası paylaşarak "Sevgili okur, Karşı'nın emekçileri olarak ilk direniş gazetemiz" dediler

Direnişteki basın emekçilerini yine direnişte olan greif işçileri ziyaret etti.

Direnişteki basın emekçileri twitter adresinden "Patron en üst kata çıkmamızı istedi ve diğer katlar ile binayı üzerimize kilitleyeceği tehdidinde bulundu. (23.20)" tweetini paylaştı.

Karşı'daki direnen emekçiler 00:10 'da da "Elektriklerimiz geldi. Patronun binayı üzerimize kilitleme tehdidi 'şimdilik' bertaraf edildi" tweetini paylaştı.

ÖNCEKİ HABER

Hani Belediyesi Eş Başkanı Nevin Oktay saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

Kömür çıkaran eller enstrümana can veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...