13 Nisan 2014 10:43

Kumport'ta iş cinayeti

Sendikalaşmanın işten atmalarla engellenmeye çalışıldığı İstanbul Ambarlı Limanı'nda bulunan Kumport'ta iş cinayeti yaşandı. Mafi operatörlüğü yapan bir işçi yaşamını yitirdi.

Kumport\'ta iş cinayeti
Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Sendikalaşmanın işten atmalarla engellenmeye çalışıldığı İstanbul Ambarlı Limanı'nda bulunan Kumport'ta iş cinayeti yaşandı. Mafi operatörlüğü yapan Selçuk Kemer yaşamını yitirdi. Gece 02.30'da yaşanan olayda Kemer'in üzerine gelen Mafi aracını fark etmediği ve altında kaldığı aktarıldı.

Selçuk Kemer'in 44 yaşında ve 6 çocuk babası olduğu ifade edildi.

Selçuk Kemer'in çalışma arkadaşları, kazanın iş yoğunluğunun fazla olması ve güvensiz çalışma koşullarından kaynaklandığını belirtti.

Sendikalaşma mücadelesi verdiği için işten atılan işçilerden Samet Sinen, "İşte bu yüzden sendikalaşmak istiyoruz" derken, 23 Mart'ta yaşanan iş kazasında da bir arkadaşlarının ucuz kurtulduğuna dikkat çekti.

Yaşamını yitiren işçi Yenibosna Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. İşten atılan Kumport işçileri de Yenibosna'ya gitti. İşçinin cenazesi buradan alınarak evine getirildi. Selçuk Kemer yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Kumport'ta işçiler uzun bir süredir Liman-İş Sendikası'nda örgütlenme mücadelesi yürütüyordu.

LİMAN-İŞ İŞ CİNAYETLERİNE KARŞI UYARMIŞTI

Liman-İş sendikası limanda işçilerin iş güvenliğinin hiçe sayıldığını 27 Mart 2014'te yaptığı açıklamada belirtmişti. Gazetemizde "Kumport Limanı'nda işçilerin hayatı hiçe sayılıyor" başlığıyla yayımlanan haberde şunlar kaydedilmişti:

"Liman-İş Sendikası, Kumport Limanında işçilerin hayatının hiçe sayıldığını açıkladı. Sendika tarafından yapılan açıklamada dün limanda meydana gelen kazada şans eseri kimsenin hayatını kaybetmediği belirtildi.

Limandaki örgütlenme çalışmalarının engellendiğini, üye listelerinin patronlara verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sendikanın neden Kumport Limanına girmek zorunda olduğunun en büyük göstergelerinden birisi de işyerindeki iş kazalarıdır. İşveren, işyerinde ‘At koşturmaktadır’; kendisine ‘Dikensiz bir gül bahçesi’ yaratmış ve buna engel olacak her şeyle savaşmaktadır. Bu amaçla da hak hukuk tanımaz bir halde her yere saldırmaktadır. İş kazalarına engel olmanın ve buna bağlı olarak işçilerin can, mal ve gelecek güvencesi  sendikadır. Sendikanın olmadığı yerde işçinin ne yönetimle, ne de can güvenliği ile ilgili hiçbir karara katılımı söz konusu değildir.

Liman-İş Sendikası olarak diyoruz ki, bir işçinin burnunun kanaması tüm işçilerin canını yakar; her şeye bir tahammül sınırımız vardır; ancak can acısının tahammülü yoktur.”

ÖNCEKİ HABER

Hawks, Knicks’in umutlarını söndürdü

SONRAKİ HABER

6 yaşında çocuk iş cinayeti kurbanı; Kreş yok, çocuk katili var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...