13 Nisan 2014 06:00

Euroleague’de dev final

Avrupa’da kadın basketbolunun 1 numaralı kupası Euroleague, bugün Fenerbahçe-Galatasaray Odeabank finaline ev sahipliği yapacak. Türkiye’de kadın basketbolu için tarihi bir akşamı imleyecek müsabaka saat 16.00’da başlayacak.

Euroleague’de dev final
Paylaş

Avrupa’da kadın basketbolunun 1 numaralı kupası Euroleague, bugün Fenerbahçe-Galatasaray Odeabank finaline ev sahipliği yapacak. Türkiye’de kadın basketbolu için tarihi bir akşamı imleyecek müsabaka saat 16.00’da başlayacak.

Geçtiğimiz yıl UMMC Ekaterinburg’un finalde Fenerbahçe’yi 82-56 yenerek kazandığı kupada final, Rusya’nın Yekaterinburg kentinin DIVS Spor Salonu’nda yapılacak. 5 bin 500 kişilik spor salonunun her iki takımın taraftarlarıyla doldurulması bekleniyor.

4 MAÇTA İKİŞER GALİBİYET


Euroleague’de 2012’de 4., 2013’te 2. olan Fenerbahçe, bu sezon Euroleague’de oynadığı 16 maçın tamamını kazandı. Fenerbahçe’yi yenmeye en çok yaklaşan takımlardan biri çeyrek final grup aşamasında Galatasaray’dı. O maçta Galatasaray, ilk yarıda önemli bir üstünlük kurmasına karşın sarı lacivertliler daha dengeli hücumuyla ikinci yarıda öne geçmiş, maçın sonunda da Cappie Pondexter’in Kobe Bryant’ı andıran kritik basketleriyle maçı 68-66 kazanmıştı.

Her iki takım arasında bu yıl ligde oynanan maçlarda ise Fenerbahçe sahasında 79-67, Galatasaray ise sahasında 78-75 kazanmıştı. Türkiye Kupası finalinde ise gülen 76-70’lik skorla Galatasaray olmuştu.

CİMBOM AVRUPA’YI ŞAŞIRTTI

Bu sezon Türkiye liginde 24 galibiyet 2 mağlubiyetle lider durumda bulunan Galatasaray, Euroleague yarı finalinde son şampiyon, ev sahibi ve turnuvanın kesin favorisi UMMC Ekaterinburg’u 77-70 yenerek tüm Avrupa’yı şaşırttı. Diane Taurasi, Candace Parker gibi yıldızlarla dolu rakibi karşısında, Alba Torrens ve Shavonte Zellous’un müthiş dış şut performansıyla(ikili toplam 10 üçlük soktu) kazanmayı bilen sarı kırmızılıların finalde benzer bir yüzdeyi tekrarlayamaması ihtimali yüksek. Zaten çeyrek finalde kaybedilen maça baktığımızda da 9 sayıyla önde girilen 2. devrede, Fenerbahçe’nin 3. çeyrekte bir anda 15 sayılık fark yakalamasında Zellous’un üzerine binen hücum yükü ve ikinci bir skorerin bulunamaması önemli rol oynamıştı. Sarı kırmızılıların bugün Torrens’ten Sancho Lyttle’a, Kelsey Bone’dan tecrübeli Nevriye Yılmaz’a hücum silahlarını daha iyi çalıştırması gerekiyor. Bu konuda da en büyük görev oyun kurucu Işıl Alben’e düşecek.

HANGİ PONDEXTER SAHADA OLACAK?

Fenerbahçe’de ise gözler Cappie Pondexter’da olacak. Galatasaray karşısında galibiyeti getiren basketi atmasına karşın ilerleyen yaşının istikrarsız performanslarla kendisini gösterdiği Birleşik Amerikalı yıldızın yarı finaldeki Bourges Basket maçında olduğu gibi sahadan 0 sayıyla ayrılma lüksü yok. Angel McCoughtry, Isabelle Yacoubou, Anastasiya Verame, Birsel Vardarlı, Agnieszka Bibrzyck gibi hem hücum hem savunmada önemli isimleri bulunan Sarı Kanaryalar’da parola çeyrek finalin 3. periyodundaki performansı tekrarlamak olacaktır. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Instagram çöktü!

SONRAKİ HABER

Son 8’de program belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...