12 Nisan 2014 07:48

Mert'in katil zanlısı yakalandı

Kars'ta öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Suçunu itiraf eden ismi açıklanmayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mert\'in katil zanlısı yakalandı
Paylaş

Kars'ta öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Suçunu itiraf eden ismi açıklanmayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlı hakkında gerekli açıklamayı yarın yapacağını ifade eden Kars Valisi Eyüp Tepe, güvenlik nedeniyle şahsın Erzurum'a gönderildiğini belirtti. Vali Tepe konuyla ilgili şunları söyledi:
"1 haftadır Kars gündemini meşgul eden faili bugün akşam saatlerinde yakaladık. Tabi ki olayın adli boyutu vardı. İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde hem failin güvenliği açısından hem ailesinin güvenliği açısından tutuklayıp Erzurum'a gönderdik. Şu an Erzurum'a varmıştır veya varmak üzeredir. Olayla ilgili detaylı açıklamayı yarın yapacağım. Yani bizim için tabii ki bir teselli. Yoksa çok da mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz ama en azından Mert'in katilini bulduğumuz için teselli buluyoruz. Bilgiler bende var ama tabii ki failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. O yüzden şu an detaylı açıklama yapmak doğrusu uygun olmaz. Sabah ben her türlü detayını sizlerle paylaşacağım. Başka gözaltı yoktur."

ADI AYKUT B.

Kars Valisi Eyüp Tepe bu açıklamasının ardından bu sabah düzenlediği basın toplantısında sözlerine, "Mert'in anne ve babasına, Kars halkına tekrar başsağlığı dilerim" diye başladı. İlkokul öğrencisi 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katilinin Kars nüfusuna kayıtlı, kız kaçırma ve hırsızlıktan sabıkalı 23 yaşındaki Aykut B. olduğunu açıkladı.

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın verdiği bilgiye göre, telefon ve otomobil satışı nedeniyle babası Yolcu Aydın'la ticari ilişkisi olan bir kişi olan Aykut B., Mert'le de işyerinde tanıştı. Mert'i kaçırdığı gün olan 6 Nisan Pazar günü olay yerine götüren Aykut B., saat 14.10 ile 16.30 sıralarında cinayeti işledi. Kentte bulunan 25 mobese ve 20 güvenlik kamerası tek tek incelenerek sonuca ulaşıldı. Dün saat 20.00 sıralarında oto alım satımı yapan Aykut B. yakalandığını ve saat 03.00'de tutuklandı.

HABER YAKINLARINI SEVİNDİRDİ

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanması haberini, yakınları sevinçle karşıladı.

Mert'in yakınlarından Burhan Alibeyoğlu duygularını şu cümlelerle ifade etti: “Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Benim Mert'in bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Ben hep demiştim benim Mert, huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu sonuca vardık. İnsanlığın yüzkarası yakalanmıştır ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslıya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. Mert'in adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'Mert'in amcaları, teyzeleri' diyorum. Sizin de, hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Artık Mert de huzurlu, Türkiye de huzurlu. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir. Şimdilik böyle artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz" dedi. (Kars/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Huzurevinde yangın; 2 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Merkel, Atina\'da binlerce kişi tarafından protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa