12 Nisan 2014 06:00

Hukuksuzluklara karşı mücadele edeceğiz

Antalya Alanya Devlet Hastanesinde şirket değişikliği gerekçe gösterilerek işten atılan Dev Sağlık-İş Sendikasına üye işçilerin işe geri dönme mücadelesi sürüyor.

Hukuksuzluklara karşı mücadele edeceğiz
Paylaş

Nazım KARABAĞ
Antalya


Antalya Alanya Devlet Hastanesinde şirket değişikliği gerekçe gösterilerek işten atılan Dev Sağlık-İş Sendikasına üye işçilerin işe geri dönme mücadelesi sürüyor. Hastane önünde direniş çadırı kuran işçiler hastane yönetimi ve başhekimin engelleme çabalarına hatta işçileri eyleme katılmasını engellemek için odalara kapatmalarına rağmen işçiler sendikalı olarak işe geri dönmekte kararlı.

‘İŞÇİNİN KONUŞMA HAKKI YOKTUR’

Yaşadıklarını gazetemize anlatan Dev Sağlık-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Cihat Saraç, işçilere şirket tarafından bütün haklarını hiçe sayan sözleşme imzalatılmak istendiğini belirtti. Bu süreçte haklarını nasıl koruruz arayaşına girdiklerini ve sendikayla tanıştıklarını söyleyen Saraç sendikayla birlikte işçi olarak ne gibi hakları olduğunu öğrendiklerini belirtti. Sendikayla birlikte hastane yönetiminin haftalık 56 saat olan mesai saatlerini yasal olarak 45 saate indirmek zorunda kaldığını hatırlatan Saraç “Bugüne kadar temizlik işçisi olmamıza rağmen hasta bakıcının yapması gereken işleri de yapmak zorunda bırakıldık. Hastane yönetimiyle yaptığımız toplantıda taleplerimizi sıraladığımızda, siz hakkınızı arayamazsınız, işçilerin savunma yapma, konuşma hakkı yoktur cevabını aldık” dedi.
İşyerinden evrak çalmak iddiasıyla suçlanarak işten çıkartılan Saraç, “İddia edilen evrak benim yazmış olduğum ve bir nüshası da bende olan savunmamdır. Ben kendi verdiğim evrağı ne diye çalayım?​” diye sorarak tüm bunların işten atmaya gerekçe yapıldığını söyledi.   
Saraç yaşadığı tüm hukuksuzluklara ve hakkındaki çirkin suçlamalara  karşı durmak için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

MÜCADELEMİZ İŞ VE EKMEK İÇİN

Hastanede yaşanan hukuksuzlukları ve işten atılmaları görüşmek için Antalya Kamu Hastaneleri Birliği ile yapılan  toplantıya ilişkin bilgi veren Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya, toplantıda işçilerin taleplerinin haklı bulunduğunu ve konuyla ilgili kurum başkanıyla yapılacak toplantıda karar verileceğini belirtti. İşten atılan işçilerin işe iadeleri ve taleplerinin kabul edilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini anlatan Kaya “Bu hukuksuzluklara, gidin hakkınızı mahkemelerde arayın diyenlere  karşı elbet verecek cevabımız var. İşçi arkadaşlarımız hiçbir gerekçe olmadan, haklarında ağır suçlamalarla işten çıkarılmıştır” dedi. Başhekimin, Dev Sağlık-İş Sendikasını ‘terörist, marjinal’ olarak suçlamasına tepki gösteren Kaya, “Bu tip davranışlar son dönemde trend haline geldi. Bu tip söylemlerin tek amacı işçilerin haklı davalarını karalamaya yöneliktir. Bizim mücadelemiz iş ekmek mücadelesidir.”

İŞÇİLERİ ODALARA KİLİTLEDİLER

İşçilerin sendikalaşma sürecine başından itibaren destek veren Eski KESK Yöneticisi Mahmut Ayata, taşeron işçilerin her yerde ağır çalışma koşulları altında ezildiğine dikkat çekti.  Direnişin başından itibaren işçilerle birlikte olduğunu anlatan Ayata, insanca yaşam ve çalışma koşulları talep eden işçilerin hastane yönetimi tarafından odalara kilitlendiğini ve eyleme katılmak isteyen işçilerin işten çıkarılmakla tehdit edildiğini anlattı. Tüm engellemelere rağmen işçilerin hastane bahçesine direniş çadırı kurduğunu ifade eden Ayata, işçileri bu haklı mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Liv Hospital Euroleague\'de çeyrek finalde

SONRAKİ HABER

Sendikanın ilk üyesini işten attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...