11 Nisan 2014 17:20

Eski AKP'li vekil zorla THY uçağından indirildi!

AKP'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul'dan Şikago'ya gidişinde, polis eşliğinde uçaktan indirildi.

Eski AKP\'li vekil zorla THY uçağından indirildi!
Paylaş

AKP'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul'dan Şikago'ya gidişinde, polis eşliğinde uçaktan indirildi.

Çetin ile birlikte, yine bir süre önce AKP'den istifa eden Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ve İzmir Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan da tepki olarak uçaktan indi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Muhammed Çetin, uçaktan polis zoruyla kolundan tutularak indirilmek istendiğini söylerken, milletvekilleri de Çetin'in maruz kaldığı durumu protesto etti.

İKİNCİ OLAY

Daha önce de, THY'nin Pakistan uçağından "koltuk anlaşmazlığı" nedeniyle indirilmeye çalışıldığı, ancak direnerek karşı koyduğu iddialarıyla gündeme gelen Muhammed Çetin, bu kez de THY'nin Şikago seferinde, uçak içinde İngilizce ve Türkçe anonslarıyla "tehlikeli yolcu" olarak anons edildiğini belirtti. Çetin, Türk Hava Yolları yöneticilerini suçlarken, kendisini inmeye zorlayan emniyet mensuplarının "sürülmemek" için bu tür bir davranışa girdiklerini ifade etti.

Muhammed Çetin, VIP çıkışında gazetecilere elini göstererek, AKP'li bir milletvekilinin elini tırnaklarıyla çizdiğini söyledi. Bu arada, yabancı bir yolcunun da, uçağın geç kaldığını söyleyerek inmesi dikkat çekti. Şikago uçağı 2 saatlik gecikmeyle kalkabildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kağıt işçilerine uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Festivalde 10 Nisan; Türk klasikleri yeniden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...