11 Nisan 2014 15:17

17 Aralık iddianamesi yeniden mahkemede

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında hazırlanan ancak mahkeme tarafından iade edilen iddianame, yeniden düzenlenerek mahkemeye gönderildi.

17 Aralık iddianamesi yeniden mahkemede
Paylaş

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Savcı Ekrem Aydıner tarafından Fatih Belediyesi’ne yönelik olarak 31 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Ancak hazırlanan iddianame, İstanbul 20. Ağır Ceza mahkemesi tarafından usul eksiklikleri olduğu gerekçesiyle iade edilmişti.

Mahkeme, iade kararında, iddianamede her bir şüpheliye yüklenen eylemin delilleri ile maddi olaylar arasında bağ kurulmadığını belirtti. Somut olay ve delillerin yetirince açıklanmadığını belirten mahkeme, rüşvetin toplam miktarının ve hangi gayrimenkul için rüşvet suçunun işlendiğinin belirlenmediğini kaydetti. Bu eksikliklerin tamamlanması için iddianameyi Savcı Ekrem Aydıner’e iade etti.

İddianame savcı Aydıner tarafından yeniden düzenlenerek İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianamenin kabulü veya reddi yönünde 15 günlük yasal süresi bulunuyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e takipsizlik verilen soruşturmada 31 şüpheli hakkında 'rüşvet almak ve vermek ve 2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet' suçlarından 5,5 yıldan 86 yıla kadar değişen oranda hapis cezaları isteniyor.  (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi, Twitter hesabı açtı

SONRAKİ HABER

\'Uludere\'de Erdoğan mı doğru söylüyor Atalay mı?\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...