11 Nisan 2014 14:51

Anayasa Mahkemesi, Twitter hesabı açtı

Twitter'ın erişime kapatılmasını 'ifade özgürlüğüne ağır müdahale' olarak değerlendirerek yasak kararını kaldıran Anayasa Mahkemesi, Twitter hesabı açtı.

Anayasa Mahkemesi, Twitter hesabı açtı
Paylaş

Twitter'ın erişime kapatılmasını "ifade özgürlüğüne ağır müdahale" olarak değerlendirerek yasak kararını kaldıran Anayasa Mahkemesi, Twitter hesabı açtı. Yüksek Mahkeme’nin ilk twitlerinde ise HSYK’nın yapısını değiştiren kanunda Adalet Bakanına verilen yetkilere kısmi iptal kararları yer aldı.

Yargıtay’ın ardından Anayasa Mahkemesi de twitter hesabı açtı. Yüksek Mahkeme’nin Twitter hesabının resmi adresi ise “@AYMBASKANLIGI” oldu. Çok kısa bir sürede yaklaşık 20 bin takipçi sayısına ulaşan Yüksek Mahkeme, twitterın erişime kapatılması kararına yapılan bireysel başvuru sonucunda yasağı ifade özgürlüğünün ihlali olarak değerlendirdi. Yüksek Mahkeme gerekçeli kararında "Twitter.com sitesine erişimin tamamen engellenmesini öngören işlemin kanuni dayanağının bulunmadığı ve bu sosyal paylaşım sitesine erişimin kanuni dayanağı olmaksızın ve sınırları belirsiz bir yasaklama kararı ile engellenmesinin demokratik toplumların en temel değerlerinden biri olan ifade özgürlüğüne ağır bir müdahale olduğu açıktır" ifadelerini kullanmıştı. Yasağın kalkmasının ardından twitter hesabı açan Anayasa Mahkemesi’nin ilk twitlerinde ise HSYK’nın yapısını değiştiren kanunda Adalet Bakanına verilen yetkilere iptal kararları yer aldı. Anayasa Mahkemesi, resmi internet sitesine de Twitter hesabına ilişkin link koydu. Ana sayfada Twitter'ın simgesi olan mavi kuşun yanında "takip et" işaret ve resmi Twitter adresi yer aldı. Anayasa Mahkemesi'nin Twitter’dan tek takip ettiği hesap ise doğrulanmış hesaplarla ilgilenen 'Verified Accounts'. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

AYM, kişisel verilerin işlenmesini de iptal etti

SONRAKİ HABER

17 Aralık iddianamesi yeniden mahkemede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...