11 Nisan 2014 13:43

Taksim'de 1 Mayıs için Vali'yle görüşecekler

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlamasına yönelik görüşme talebinde bulunduğu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan cevap geldiğini söyledi. Vali Mutlu ile görüşme başta DİSK olmak üzere çeşitli sendikalar arasında Pazartesi günü saat 17.00'de Valilik binasında gerçekleşecek.

Taksim\'de 1 Mayıs için Vali\'yle görüşecekler
Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlamasına yönelik görüşme talebinde bulunduğu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan cevap geldiğini söyledi. Vali Mutlu ile görüşme başta DİSK olmak üzere çeşitli sendikalar arasında Pazartesi günü saat 17.00'de Valilik binasında  gerçekleşecek.

1 Mayıs"ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına yönelik görüşme talebinde bulundukları İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan cevap geldiğini söyleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko şu açıklamayı yaptı. "1 Mayıs'la ilgili dün yapmış olduğumuz basın açıklamasında vali beyden 4 konfederasyon olarak bir randevu talep etmiştik. Vali bey bugün bize döndü. Pazartesi saat 17.00’de 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü'yle ilgili görüşebileceğini bize söyledi. Büyük bir ihtimal Pazartesi saat 17.00'de valiyle 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasıyla ilgili bir görüşme yapacağız"

Görüşmeden nasıl bir karar çıkacağı yönündeki beklentilerinin sorulması üzerine Kani Beko, "Geçen 1 Mayıs'ta Taksim alanında bize inşaatların olduğu söylenmişti. Bizim için inşaat bir handikaptı ama rahat bir şekilde Taksim'de kutlama yapabilirdik. İstanbul'da adı belli olmayan bir sıkı yönetim ilan edildi. Daha sonraki olaylar Türkiye'nin başka bir yerinde yaşanmadı ama bunlar İstanbul'da yaşandı. Aynı olayların İstanbul'da yaşanmamasını istiyoruz. Herkese açık olan Taksim alanının bu yıl işçilere de açılmasını diliyoruz" cevabını verdi.

Görüşmeden olumsuz bir kararın çıkacağını sanmadığını belirten Beko, "Bu dönemde olumsuz karar olabilecek bir gerekçe olmadığı için ben Taksim'in bu yıl işçilere açılacağını sanıyorum" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gül. Köşk\'te ilk kez pedal çevirdi

SONRAKİ HABER

İstanbul\'u ekmek teknesinde geziyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa