18 Haziran 2011 10:19

AKP’nin mitingi serbest Blokun şöleni bile yasak

Baykan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Baykan Kaymakamı Murat Süzen’in talimatı ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak için düzenlenen şölene katıldıkları için 3 ücretli öğretmenin görevden alındığı, 1 okul müdürünün müdürlük sıfatının elinden alındığı ve ayrıca 1 ka

AKP’nin mitingi serbest Blokun şöleni bile yasak
Paylaş
Abdullah Çetin

12 Haziran Genel Seçimlerinde hak ihlalinin en fazla yaşandığı il olan Siirt’te seçimin hemen ertesinde skandal bir kararın verildiği ortaya çıktı. 7 Haziran günü seçim çalışmaları kapsamında Siirt Milletvekili Gültan Kışanak için Baykan ilçesinde kaymakamlık önünde şölen yapıldı. Şölene katıldıkları gerekçesiyle Cumhuriyet İlköğretim Okulunda ücretli öğretmen olarak çalışan Şefik Günel ve Metin Erdoğan, Baykan’a bağlı Yarımca köyündeki Jandarma Er Cihan Gülmez İlköğretim Okulunda Sabahattin Yıldızata’nın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Şen ve Kaymakam Murat Süzen tarafından 13 Haziran sabahı görevlerine son verildi. Ulaştı (Dodan) Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Çetin Geçkin ve Öğretmen Mehmet Orhan da aynı gerekçe ile soruşturmalık oldu. Açılan soruşturma kapsamında okulda müdürlük yapan Çetin Geçkin’in müdürlük görevine son verildi.

‘MÜDÜR İSTEDİ, KAYMAKAMLIK ONAYLADI’

Baykan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Şen tarafından İlçe Kaymakamlığına makamına yazdığı ve kaymakamında onay verdiği gerekçeli yazı şöyle: “07.06-2011 Salı günü 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri propaganda döneminde Siirt Bağımsız Milletvekili Adayı Gültan Kışanak’ın seçim propaganda mitingine katılan; ilgi (b) ve ilgi; (c) olurlarınız ile Cumhuriyet İlköğretim Okulunda ücretli öğretmen olarak görevlendirilen Şefik Günel ile Metin Erdoğan ve ilgi;(d) olurlarınız ile Yarımca J. Er. Cihan Gülmez İlk Öğretim Okulunda ücretli öğretmen olarak görevlendirilen Sabahattin Yıldızata’nın görevlendirmelerinin iptal edilmesi hususunu; olurlarınıza arz ederim.”

‘ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLDİ’ İDDİASI

Baykan Kaymakamı Murat Süzen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şen tarafından hazırlanan dilekçeyi onayladıktan sonra üç ücretli öğretmenin görevine 13 Haziran 2011 tarihinde son verildi. Konuyla ilişkin görüştüğümüz öğretmenler, “Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü keyfi bir şekilde bizi hedef göstererek görevden aldılar. Halbuki biz hiçbir siyasi partinin seçim mitingine katılmadık. Kaymakamlık binası önünde yapılan seçim şöleninde müzik dinledik. Bu şölene zaten Gültan Kışanak katılmamıştı.

Kaldı ki şölen, Kaymakamlık binası, öğretmenlerevi, postane gibi birçok resmi kurumun bulunduğu bir yerde yapıldı. Doğal olarak biz de şölende söylenen müzikleri dinledik. Bu şölene katılmanın bedeli görevden alınma değildi. Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü bizi değil çocukları cezalandırmıştır. Biz hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Milli eğitim Müdürüyle görüşmeye gittiğimizde, ‘Siz artık Baykan ilçesinde hiç zaman ücretli öğretmen olarak çalışamazsınız’ sözlerini kullandı” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm bölge mitinglerine devlet memurlarının katılması için idari izinlerin veriliği ortaya çıktığı halde soruşturmalar açılmazken, söz konusu Kürtlerin siyasal temsilcisi olan herhangi bir parti veya bağımsız adayın mitingine katılmanın suç sayılması ise dikkat çekti. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kışlada intihara sürüklemeye tazminat cezası verildi

SONRAKİ HABER

Antidemokratik uygulamalardan vazgeçilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...