11 Nisan 2014 08:13

Moody's'den Türkiye'ye not uyarısı

Kredi derecelendirme şirketi Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'durağan'dan, 'negatif'e çevirdi, notunu ise mevcut BAA3 düzeyinde korudu.

Moody\'s\'den Türkiye\'ye not uyarısı
Paylaş

Kredi derecelendirme şirketi Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan, "negatif"e çevirdi, notunu ise mevcut BAA3 düzeyinde korudu.

Moody's'den yapılan açıklamada, not görünümünün "negatif"e çevrilmesine gerekçe olarak, "Türkiye'nin dış finansman durumu üzerindeki artan baskının, yerli ve küresel yatırımcıların güvenini olumsuz etkilemesi" gösterildi.

Açıklamada, "Belirsiz politika ortamından dolayı Türkiye'ye ilişkin büyüme beklentileri orta vade için zayıfladı" uyarısı yapıldı.

Moody's, görünümü negatife çevirirken, notu neden kırmadığını da, kamunun döviz borçlarının, gayri safi milli hasılaya (GSYH) oranının azalmasına bağladı. Açıklamada, kamunun döviz borçları içindeki payının azalmasının, aynı zamanda da dış borçlanmalarda vadelerin uzamış olmasının da olumlu olduğu belirtildi.

Moody's açıklamasında ayrıca, Türkiye'nin diğer benzeri notu alan ülkelere göre ekonomisinin daha güçlü ve büyük olmasının, notunun mevcut düzeyinde korunmasında etkili olduğunun altı çizildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Greif işçilerine polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

3 ilin Emniyet Müdürü değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...