10 Nisan 2014 23:38

Rezidans inşaatında yaşanan iş cinayetine öfke

HDK Şişli Meclisi ve HDP Şişli İlçe Örgütü, Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı yerine yapılan rezidans projesi inşaatında halatın kopması sonucu 19 yaşındaki Erdoğan Polat'ın yaşamını yitirmesine basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Rezidans inşaatında yaşanan iş cinayetine öfke
Paylaş

HDK Şişli Meclisi ve HDP Şişli İlçe Örgütü, Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı yerine yapılan rezidans projesi inşaatında halatın kopması sonucu 19 yaşındaki Erdoğan Polat'ın yaşamını yitirmesine basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Rezidansın yapıldığı inşaatın önünde basın açıklamasını gerçekleştiren grup, açıklama öncesi inşaat barikatlarına güvenlik bandı çekerek, "Kaza değil cinayet", " Erdoğan Polat 19 yaşında" dövizlerini astı. Grup adına basın açıklamasını HDK Şişli Meclisi Üyesi Aslı Can yaptı.

Kentleri, doğayı betonlaştıran, rant alanı haline getiren AKP zihniyetinin, doğayı ve emekçileri katlettiğini belirten Can, AKP'nin emekçileri iş güvenliği olmayan koşullarda çalıştırdığını söyledi. Devletin ve belediyelerin ihale ettiği ve işçilerin güvencesiz, düşük ücretler ve taşeron olarak çalıştırıldığı her yerde her ay onlarca işçinin yaşamını yitirdiğinin altını çizen Can, İş Sağlığı ve İş Güvenliği raporuna göre 2013 yılında en az 1235 işçinin, 2014 yılının ilk üç ayında ise 276 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Emekçileri yaşamları pahasına çalışmaya zorlayan esnek çalışma yasalarının mimarının AKP hükümeti olduğuna dikkat çeken Can, AKP hükümetini bir an evvel iş cinayetlerini durdurmaya davet etti. Son olarak iş cinayetlerinin sorumlularının derhal yargılanması gerektiğini ifade eden Can, insanca yaşam ve çalışma koşullarının yaratılmasını talep etti.

Açıklamanın ardından grup ellerindeki karanfilleri inşaatın kapısına bırakarak eylemlerine son verdi. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Köylülerin bulduğu yaralı vaşak Van\'da tedavi edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...