10 Nisan 2014 14:33

Mert için eylemler sürüyor

Kars'ta kaybolduktan sonra tecavüz edilmiş halde cenazesi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın için kentte tepkiler sürüyor. Kentteki bütün kitle örgütleri, öğrenci grupları ve halk, Cumhuriyet Meydanı'na akın ederek, Kars Valisi'ni ve Emniyet yetkililerini istifaya çağırdı. Mert için Boğaziçi Köprüsü'nde de eylem yapıldı

Mert için eylemler sürüyor
Paylaş

Kars'ta 6 Nisan Pazar günü kaybolduktan bir gün sonra tecavüz edildikten sonra katledilmiş halde cenazesi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın için Kars'ta tepkiler devam ediyor. Kentteki bütün kitle örgütleri, öğrenci grupları ve halk, Cumhuriyet Meydanı'na akın ederek, Kars Valisi'ni ve Emniyet yetkililerini istifaya çağırdı. Binlerce kişinin katıldığı eylemde, "Vali istifa", "Polis istifa", "Kars halkı uyuma Mert'e sahip çık" sloganları dinmek bilmedi. "Katliamı lanetliyoruz", "Katil bulunsun, halka verilsin", "Hepimiz Mert'iz katilimizi arıyoruz", "Binlerce Mert, o namerdi istiyoruz", "Vahşeti kınıyoruz" pankartlarının açıldığı alanda, polis ile kitle arasında yine kısa süreli gerginlik de yaşandı. Mert Aydın'ın ailesi ve akrabalarının araya girmesi ile gerginlik son buldu. Kitle daha sonra Mert Aydın için Fethiye Camisi'nde verilen mevlide katılmak için camiye yürüdü. Verilen mevlidin ardından Kars İl Müftüsü Mehmet Genç kısa bir açıklama yaptı. Konuşmanın ardından Mert için cami avlusunda dualar okundu.

Buradaki kitle, Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya gelen binlerce kişi ile birleşerek Faik Bey Caddesi'nden İstasyon Mahallesi'ndeki taziye evine doğru yürüyüşe geçti. Yoğun polis önlemi altında gerçekleşen yürüyüşte binler, "Mert'e uzanan eller kırılsın" sloganı attı. Yürüyüş güzergahı boyunca esnaf ve yurttaşlar da kitleye alkış, ıslık ve tencere tavalara vurarak destek verdi. Kentteki bütün araçlar gün boyunca korna çalarak katliamı kınadı. Esnaf ise iş yerlerine "Vahşeti kınıyoruz" yazıları asarak katliamı protesto ediyor.

Öte yandan okullardan çıkan binlerce öğrenci de Kazım Paşa, Gazi Ahmet ve Muhtar Paşa caddelerinde yolu trafiğe kapatarak, katliamı protesto etti. (DİHA)

BOĞAZ'DA DA EYLEM YAPILDI

Mert Aydın’ın katilinin bulunulması için Boğaziçi Köprüsü, Anadolu yakasından Avrupa yakasına gidiş istikametinde saat 12.30’da gişelerin yanındaki boş alanda basın açıklaması düzenlendi. İçlerinde Mert’in amcası Cemil Aydın’ında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik bir grup, katilin bulunmasını istedi. Grup ayrıca protesto amaçlı pankartlar açtı.

Ölen Mert’in amcası Cemil Aydın, “Küçücük bir çocuğu götürmüş boğmuş işkence yapmış. Kafasını ezmiş. Haber bekliyoruz bir haber alamıyoruz. Kim yapmış? Kaç gün oldu bugün? Dün Kars’a gittim çocuğu kendi gözümle gördüm. Suratını gördüm kafasını gördüm. Ezmiş çocuğun kafasını. Neyini anlatayım. Kars hep ayakta ama bir haber alamıyoruz. Ne kadar bekleyeceğiz daha. Kimse çocuklarını okula göndermiyor. Benim iki tane çocuğum var sabahlara kadar ağlıyorlar üzülüyorlar. Ailemiz yıkıldı. Sadece Mert ölmedi bütün herkes öldü.” dedi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

TIR soruşturmasında 7 asker ifade verdi

SONRAKİ HABER

Abant İzzet Baysal öğrencileri açlık grevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...