10 Nisan 2014 14:02

KCK'den Öcalan'a 5 sayfalık mektup

Kandil'e giderek KCK yetkilileri ile temaslarda bulunan BDP grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Türkiye'ye döndü. Temasları değerlendiren BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, KCK yetkililerinin Başbakan Erdoğan'ın söylemlerine kızgın olduğunu belirterek, Öcalan'a 5 sayfalık mektup gönderdiklerini söyledi.

KCK\'den Öcalan\'a 5 sayfalık mektup
Paylaş

BDP grup başkan vekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan, Kandil'de KCK yetkilileri ile yaptıkları temasların ardından Türkiye'ye döndü. BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, temaslarını DİHA'ya değerlendirdi. Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeden önce KCK yetkilileri ile görüşme yapma ihtiyacı duyduklarını bundan dolayı da Kandil'e gittiklerini ve görüşmelerinin 6 saat sürdüğünü söyledi. Buldan, "Bu görüşmede hem seçim sonuçları hem de sürecin geldiği nokta üzerinde yoğun bir tartışma yürütüldü. Sayın Öcalan'ın Kandil'e sunduğu 13 sayfalık mektuba karşılık oradan 5 sayfalık mektup aldık. Bunu Sayın Öcalan'a ileteceğiz" dedi.

'DEMOKRATİK SİYASET KANALLARI KAPALI'

Buldan, KCK yetkililerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği "yasal düzenleme yanlış olur" ifadesini tepkiyle karşıladıklarını belirterek, "KCK yetkilileri bunu doğru bir değerlendirme olarak görmediklerini söyledi. Çok öfkeliler bu söyleme. Seçim sonuçları değerlendirildi. Ağrı, Ceylanpınar ve Urfa'da seçimlerin hile ile alınmasının demokratik siyasetin kapalı olduğunun göstergesi olduğunu vurguladılar. Bu kanalların açılabilmesi için hükümetin hızla süreç açısından adım atması gerektiğini söylediler. HDP'nin güçlendirilmesi ve büyütülmesi gerektiğini söylediler. HDP'nin artık Türkiye'de yeni bir alternatif olarak görülmesi gerektiğini söylediler" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rant kanseri böyle yayıldı

SONRAKİ HABER

TIR soruşturmasında 7 asker ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...